Medimagazin logo

SGK'dan 'Muayene ücretlerine zam' cevabı: Biz belirlemiyoruz

SGK'dan 'Muayene ücretlerine zam' cevabı: Biz belirlemiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugün bazı basın yayın organları ve internet haberlerinde; “15 lira olan SGK’sız muayene ücreti yüzde 100 zamlanarak 30 lira oldu. Devlet hastanesinden alınacak sağlık raporunun ücreti de 3 liradan 20 liraya çıkarıldı. Yapılan zamlar sağlık çalışanlarına yansıtılmadan devletin kasasına girecek” şeklinde haberler yapılmıştır.


SGK kapsamındaki hastaların gerek katılım payları gerekse özel sağlık hizmeti sunucuları ile protokollü sağlık hizmeti sunucularından alınan ilave ücretlere yönelik herhangi bir değişiklik ve düzenleme yapılmamış olup, SGK'sız hastaların Devlet Hastanelerinde muayeneleri ile ilgili döner sermaye tarafından talep edilen ücretler Kurumumuz tarafından belirlenmemektedir.

sgk'dan
'muayene
ücretlerine
zam'
cevabı:
biz
belirlemiyoruz
Yorum (1)
cemil atila
Sayın SGK yetkilileri, bilindiği üzere gerek Devlet hastanelerinde gerekse üniversite hastanelerinde Döner Sermayelerin muayene ücreti belirleme yetkisi yok. Bu hastanelerdeki; muayene, tahlil, tetkik, tıbbi girişim ve ameliyat ücretleri SGK tarafından hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği(SUT) tarafından belirlenmektedir. Dolayısıyla gazetelerde yer alan haber eğer doğruysa muayene ücreti ve rapor ücretine zam yapan döner sermayeler hakkında işlem yapılması gerekmez mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir