Medimagazin logo

Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde Tabip Teğmen Hulusi Elçi (27) şehit oldu.
Kaynak: AA
Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesince yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Tıp Fakültemiz 21. Dönem (2020-2021) mezunu Şehit Tabip Asteğmen Hulusi Elçi, Pençe Kilit Operasyonları kapsamında Kuzey Irak'ta görevli iken askerliğinin bitmesine 1 hafta kala, 19 Mart 2024 tarihinde şehit düşmüştür. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Güler'den, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit olan Teğmen Hulusi Elçi için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Güler, mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 19 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan şehit Teğmen Hulusi Elçi için taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz tabip Teğmen Hulusi Elçi'ye Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Şehit Teğmen Hulusi Elçi'nin Bingöl'deki ailesine acı haber verildi

Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin (27) Bingöl'deki ailesine acı haber verildi.

 

Vali Ahmet Hamdi Usta ve askeri yetkililer ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri Elçi'nin Yenişehir Mahallesi'nde oturan dedesi Çerkez ve babaannesi Hayriye Elçi'ye şehadet haberini ulaştırdı.

Şehidin dedesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin annesi Hatice Elçi'nin Umre'de, baba Burhan Elçi'nin de yurt dışında olduğu öğrenildi.

TTB'den baş sağlığı

Türk Tabipleri Birliğince yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Irak'ın kuzeyinde sınır ötesi görevinde olan askerlerimize yönelik saldırıda Tabip Teğmen Hulusi Elçi'yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Şehit Tabip Teğmen Hulusi Elçi için Şırnak'ta tören yapıldı

23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende, Elçi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Ahmet Dilek'in okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü, oradan da Bingöl'e hava yoluyla uğurlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.

tabip tegmen
hulusi elci
pencekilit operasyonu
Yorum (9)
Ak
gata yı kapatanlar , askeri eğitimleri olmayan tabiplerin bu ölümlerden sorumludur
17
Cevapla
Dr bayrak
tabipler birliğinden baş sağlığı mesajı yok mu. hastanede hekime saldırı için tepki doğru peki ya bu
19
Cevapla
VAKKAS ÖZMERCAN
@ak gata varken de operasyonlara çoğu zaman asteğmeneler gidiyordu.
19
Cevapla
Ugur cakir
doktor kardeşime allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar dilerim.
16
Cevapla
Yorumsuz
geçmişi kimse övmesin 90 lı yıllarda doğuda dr olarak çalışırken ,asteğmen olarak gelen dr,mühendis öğretmen ve diğer üniversite mezunu arkadaşların donanımı olmadan araziye çıkarken ki sıkıntı ve endişelerini hiç unutamam. allah rahmet eylesin doktorumuza. bu olayda da sorumlular bulunmalı.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir