Medimagazin logo

FDA, kablosuz kalp pilini onaylandı

“Micra Transcatheter Pacing System”, diğer kalp pilleri gibi kalp atım hızını düzene sokuyor. Bir kablo gereksinimi olmadan bağımsız olarak çalışabilen cihaz, kalbin sağ ventrikal odacığına direkt olarak yerleştiriliyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
FDA, kablosuz kalp pilini onaylandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kablo içermeyen ilk kalp pilini onaylayan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi [Food and Drug Administration (FDA)], bu gelişmeyi kendi internet sitesinden duyurdu.

 

Kabloya gerek olmadan çalışabiliyor

“Micra Transcatheter Pacing System” adı verilen sistem, diğer kalp pilleri gibi kalp atım hızını düzene sokuyor.  Bir kablo gereksinimi olmadan bağımsız olarak çalışabilen cihaz,  kalbin sağ ventrikal odacığına direkt olarak yerleştiriliyor.

Kalp pilleri, düzensiz kalp atışının tedavi edilmesi amacıyla elektriksel impulslar üreten ve cerrahi yöntemlerle yerleştirilen medikal cihazlar.   Dünya çapında yılda yaklaşık 1 milyon insana kalp pili takılıyor.

Kablolu kalp pillerinde sorunlar yaşanabiliyor

Bugüne kadar kullanılan kablolu kalp pilleri köprücük kemiğinin hemen yanına, deri altına yerleştiriliyor. Kablolu kalp pillerinde zaman içerisinde fonksiyon bozuklukları ve kablolunun çevresindeki dokularda enfeksiyon oluşması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bunların sonucunda da cerrahi müdahale ile cihazın yerinin değiştirilmesi gerekebiliyor.

 

“Bu kalp pili, problemlerin önüne geçecektir”

FDA-Medikal Cihaz Değerlendirme Dairesi Başkan Vekili Dr. William Maisel, kablosuz kalp pili ile ilgili; “Kablo içermeyen bu kalp pili, kablolu kalp pillerini kullanan hastaların karşılaşabileceği problemlerin önüne geçecektir.” diyor.

Bu yeni kalp pili 719 hasta üzerinde uygulandı ve altı ay sonra hastaların kalp ritimlerine olan etkisi değerlendirildi.  Yapılan bu klinik araştırmaya göre hastaların yüzde 98’inde kalp ritminin yeterli seviyelere ulaştığı gözlemlendi. 

 

Kablosuz pil hangi hastalarda kontrendike?

Araştırmaya göre yeni kablosuz kalp pilinin; cihaz ile etkileşime girebilecek başka cihazların implante edildiği hastalar, ciddi derecede obez hastalar, kalp pilindeki maddeleri veya kan sulandırıcı heparini tolere edemeyen hastalar ve aynı zamanda 7,8 milimetrelik “introducer sheath” veya kalp piline uyum sağlayamayan venleri olan hastalarda kontrendike olduğu belirtiliyor.

micra transcatheter pacing system
kardiyoloji
kalp pili
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir