Medimagazin logo

Gizemli hastalık: 2 kardeş hava kararınca neredeyse 'bitkisel hayata' geçiyor

Abdul Rasheed ve Shoaib Ahmed kardeşler hava kararır kararmaz neredeyse “bitkisel hayata” geçiyor. Gözlerini açamıyorlar, konuşamıyorlar ve yemek yiyemiyorlar
Kaynak: HABERTÜRK
Gizemli hastalık: 2 kardeş hava kararınca neredeyse 'bitkisel hayata' geçiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pakistan'da 2 çocuğun sıra dışı hastalığının gizemi çözülemiyor. Ülkenin güneyindeki Belucistan Eyaleti’nin Quetta kentine yakın bir köyde yaşayan Abdul Rasheed (9) ve Shoaib Ahmed (13) adındaki 2 kardeş, gün boyunca normal birer çocuk olarak okullarına gidiyor, arkadaşlarıyla oynuyor, büyük iştahla yemeklerini yiyor. Ama 2 kardeş hava kararır kararmaz neredeyse “bitkisel hayata” geçiyor. Gözlerini açamıyorlar, konuşamıyorlar ve yemek yiyemiyorlar. Çocukların yoksul ailesi, onları başkent İslamabad’ın en iyi doktorlarına götürmesine rağmen henüz bir yanıt alabilmiş değil.

Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Cavik Akram, “Çok sayıda test yapmamıza rağmen çocukların neden bu sendromu yaşadığını çözemedik” dedi.
Ücretsiz sürdürülen testlerin sonuçları analiz için yurtdışındaki uzmanlara gönderilmesine rağmen çocukların hava kararır kararmaz felç yaşamasına neyin neden olduğu bulunamadı. Çocuklar ise bir an önce normal yaşantılarına dönmek istediklerini söylüyor.

gizemli hastalık
pakistan
Yorum (2)
Buldum buldum
Şaka çözümü edison da bulmus ışığı açsın:)
5
Cevapla
Dr
Melatonin düzeyleri ne bakın
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir