Medimagazin logo

'Sezaryen erkek hekimlerin dayatması!'

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Ünal, sezaryenin erkek hekimlerin dayatması olduğunu söyledi.
'Sezaryen erkek hekimlerin dayatması!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana’da İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) düzenlediği Çarşamba Toplantıları'nın konuğu olan Op. Dr. Ebru Ünal, kadın sağlığı ve özellikle normal doğum konusunda uyarılarda bulundu. Yaptıkları bütün toplantılarda, seminerlerde devamlı normal doğum yapılmasını önerdiklerini belirten Op. Dr. Ünal, "Sezaryen doğum isteğinin hastalara o bedeni kullanan bayanlara sorulması gerektiğini savunuyorum. Bu sezaryen doğum erkek hekimlerin bir dayatmasıdır. O yüzden lütfen bedeninize sahip çıkın. Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde durduğu konulardan birisi sezaryen doğum olsun mu olmasın mı oldu. Hükümete de bu konuda eleştiriler vardı ama bence güzel bir çalışma oldu” dedi.


Op. Dr. Ünal, normal doğumun yanısıra kanser türleri, kanserden korunma yolları ve erken teşhisin önemi hakkında da bilgiler verdi. Toplantının sonunda İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Op. Dr. Ebru Ünal’a teşekkür plaketi verdi.

'sezaryen
erkek
hekimlerin
dayatması!'
Yorum (37)
ct
Bu nasıl bir laftır? Bilimsellikle alakası olmayan, vıcık vıcık popülizm kokan bir açıklama.. Türkiyedeki kadın doğumcuların sezeryan yapma oranları üzerine çalışma- istatistik yapmış sanki..Ayıp..
0
Cevapla
Erşan Kuneri
Altın gününde bir yandan kısır ve börekleri tıkınırken bir yandan da doktorlarını çekiştiren hanımefendiler gibi konuşmuş. Eğer TJOD üyesi ise bence dernek, hanımefendinin savunmasını almalı. Hangi verilere analize dayanarak bu sonuca vardığına dair izahat istemeli.
0
Cevapla
dr a.k
Ebru hanımın son 5 yıl sezaryen oranlarını merak ediyorum. sağlık bakanlığı ya da kendisi çıklasın. Kaç normal doğum yaptırmış. kaç cs yapmış. Medimagazin editorune de görev düşüyor.
0
Cevapla
brk
doktorlardan önce kadınlar sezeryan olmak istiyorlar. normal doğum sancısını kimse çekmek istemiyor. araya adamlar koyup sezeryan yaptırmaya çalışanlar var. ikincisi de bir doktorun başka bir doktoru kötülemesinden bıktım. bırakın şu huyunuzu arytık.
0
Cevapla
GÜlcan Yazıcı Özgün
Bir meslektaşımın böyle böyle sacma bir yorum yapacagını düşünmüyorum. Tamamen magazinsel çarpıtma...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir