Medimagazin logo

Türk doçentten tıp literatürüne geçen başarı

TÜRK cerrah, tıp dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. Doç. Dr. Önder Sürgit karından açtığı tek delikten aynı seansta 5 ayrı ameliyat gerçekleştirdi. 6 saat sürmesi gereken ameliyatlar 3 saatte bitti.
Kaynak: HT GAZETE - LÜTFİ ERDOĞAN
Türk doçentten tıp literatürüne geçen başarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi cerrahlarından Sürgit, 68 yaşındaki bir hastaya karından açtığı tek delikten histerektomi, salpenjektomi, ooferektomi, burch ve sakro-kolpopeksi ameliyatları gerçekleştirdi.

Operasyonların kapalı olarak göbek altından ayrı yerlerden açılan 4-5 delikten yapıldığını belirten Sürgit, "Tek delik ile ağrı 5'te 1 azalıyor" diyor. Sürgit'in operasyonu Archives of Gynecology and Obstetrics adlı tıp dergisinde "dünyada ilk uygulama" olarak yayımlandı.

türk
doçentten
tıp
literatürüne
geçen
başarı
Yorum (2)
Emin Özbek
Tebrikler !!!!!!! hatta 8-10 ameliyat, ne beşi. Sağ, sol salpingektomi-ooferektomi, sağ-sol Burch vs... diye hesaplarsak :))) bilimsel komedi!!!! komedyenlerin yerini artık akademisyen doktorlar, özellikle de cerrahlar aldı. Başarılar!!!!!
2
Cevapla
ata üstün
Göz ameliyatları da 5 dakikada yapılıyor diye reklam verdiler SGK nın ödediği ücret kuş oldu. Yakında bu ameliyatları da kuş yaparlar. Nasıl olsa 3 saatte 5 ameliyat diye.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir