Medimagazin logo

Türk hekimden çığır açacak yeni bir kan tahlili parametresi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özcan Erel, Dünyada mevcut olmayan yeni bir Kan tahlili parametresini icat ederek dünya literatürüne girdi. Geliştirdiği yeniliğin adının “Tiyol Disülfid denge ölçümü” olduğunu ifade eden Erel, çalışmasının Bilim dünyasındaki araştırmacılara öncülük edebilecek yeni bir test olduğunu belirterek, araştırmacı hekimleri bu testi uygulamaya davet etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk hekimden çığır açacak yeni bir kan tahlili parametresi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Dünyada mevcut olmayan yeni bir Kan tahlili parametresini icat ederek dünya literatürüne giren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, Medimagazin’e açıklamalarda bulundu.

 Çalışmanın Uluslar arası anlamda saygın ve özgün bir dergi olan Clinical Biochemistry’ de yayımlandığını ifade eden Erel, yapılan bu çalışma ile araştırmacı hekimlere ücretsiz kit ve analiz imkanı sağlayacağını bunun yanında güçlü interaktif hizmet desteği ile hekimlere isim ve ana ortak olabilme ortamı da sağlayacaklarını kaydetti.

 “Tiyol Disülfid denge ölçümü” çalışmasında mevcut kan testlerinde ölçülen şeker, üre, kolestrol ve vitamin değerlerine yeni bir parametre eklediklerini ifade eden Erel, şunları kaydetti:
 

 “Şimdiye kadar bu test mevcut değildi. Testi tanımlayarak, tanımladığımız durumu ölçmeye başladık. Başkalarının da bunu bizim gibi ölçebilmesini sağlayacak verimlilik ve niteliklerini geliştirdik. Ve bunu uluslar arası alanda yayımlatarak, Türk Patent Enstitüsüne de başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

 Çalışmasını Bilim dünyasında araştırmacılara öncülük edebilecek yeni bir test olarak ifade eden Prof. Dr. Özcan Erel, yaptığı çalışmanın kanser hastalıklarının gruplandırılmasında, obezite, diyabet, romatizma, enfeksiyonlar ve yaşlanma gibi bozuklukların mekanizmasında yeni bir çığır açacağını belirtti.

 Erel, çalışmaya ortaklık edecek bilim insanlarının araştırmaya katılıp, Kitlere ihtiyaç olması halinde 1 haftada tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak üretimi sağlayabileceklerini belirtirken, gönderilen testlerin sonuçlarını 1 hafta içerisinde raporlanmış şekilde hekimlere iletebileceklerini bildirdi.

prof. dr. özcan erel
yeni test
tiyol disülfid denge ölçümü
Yorum (8)
uzm dr
Allah yolunuzu acik etsin Hocam. Sizinle tanismak ufkumu genisletmisti; azim, cok calisma ve kararlilikla Turkiye'de bile bazi seylerin hayal olmadigini ve patent alinabilecek seylerin yapilabilecegini bana gostermistiniz.
0
Cevapla
yakuptaşkın
Kıymetli hocamızı tebrik ediyor, çalışmanın başarıya ulaşmasını diliyorum.Ülkeye ve insanlığa hizmet örneği olur umarım.
0
Cevapla
aydin sinal
Özcan Hoca bir sey kesfetmis ama ne kesfetigini"10 yil bilim camiasi tarafindan tartisildiktan sonra hangi hastaliklarda kullanabilinecigini söyleyecegi""kanser,diabetis,enfeksion ,obezite,yaslanmalarda kullanabilecegi""ihtiyac halinde bir haftada bütün türkiyenin ihtiyaci karsilanabilecegi" söylüyor,Arkadaslar bu hoca ne kesfetmis ve nicin,neicin kesfetmis? ben anlamadim anlayan lütfen bir aciklama yaparsa mütesekkirim.
0
Cevapla
büşra meral
Hocamın ne tür bir şey keşfettiğini anlamadım açıkçası. Bir tür kan tahlil yöntemi, tamam. Haber içeriğini hazırlayan kişi mi haberi hazırlaymamış, yoksa röportaj bukadar mıdır? Yani bir şey keşfedilmiş, bunu kamuoyu ile paylaşıyorsunuz ama şahsen ben anlamadım ne olduğunu? "10 yıl otoritelerce uygulandıktan sonra nerede kullanılacağına karar verilecek" ne demek?
0
Cevapla
ÜNSAL GÜNDOĞDU
İşte ülkesi için bir katma değer üretebilen gerçek bir akademisyen, bir bilim insanı . Hocamı canı gönülden kutluyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir