Medimagazin logo

Ege Tıp 60. yıl açılışını gerçekleştirdi

Prof. Dr. Yağdı, "On yedi bilim dalından oluşan Türkiye'nin en büyük çocuk hastanelerinden birisine sahibiz. Ülkemizde ilk Hücre Doku Merkezi, ilk tüp bebek uygulaması, Ege Bölgesi'nde tek robotik cerrahi uygulaması yine bizim tarafımızdan gerçekleştirildi" dedi
Kaynak: STAR
Ege Tıp 60. yıl açılışını gerçekleştirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Kumanlıoğlu, "Başarı için; hedefinizi belirlemeniz, hayal etmeniz ve yılmadan çok çalışmanız gerekir. Çünkü belirlenen hedefe çalışmadan ulaşmanız mümkün değildir" dedi

  Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi 2014- 2015 eğitim öğretim yılı açılışı Muhittin Erel Amfisi'nde gerçekleştirildi.  Açılış konuşmalarını E.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı yaptı.

 Öğrencilerin neden Ege Tıp'ı seçmeleri gerektiğinden bahseden Prof. Dr. Yağdı, "Özel çalışma modelleri, araştırmacı öğrenci grubu, öğrenci toplulukları, bilimsel araştırma toplulukları tıp fakültemiz bünyesinde bulunmaktadır. İlgi duyduğunuz alanlarda çalışma fırsatları yakalayabilirsiniz. Ayrıca sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi ve hekimliğe yaklaşımı sorgulamayı bizim üniversitemiz farkıyla yapabilirsiniz" dedi.

"250'DEN FAZLA UYGULAMAYA İMZA ATTIK"
E.Ü Tıp Fakültesi'nin ilkleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yağdı, " Üniversitemiz şartlarında öğrenci başına en fazla kadavra bizde bulunuyor. Türkiye'de ilk kez gerçek organların plastinasyonu bizde  yapılıyor. Ayrıca on yedi bilim dalından oluşan Türkiye'nin en büyük çocuk hastanelerinden birisine sahibiz. Ülkemizde ilk hücre doku merkezi, ilk tüp bebek uygulaması, Ege Bölgesi'nde tek robotik cerrahi uygulaması yine bizim tarafımızdan gerçekleştirildi. Ülkemizde ve dünyada 250'den fazla uygulamaya imza attık" dedi.

 

 "BEYAZ ÖNLÜĞÜN MANASINI ANLAYIN"

 Yeni gelen öğrencilere hoş geldin diyen Prof. Dr. Kumanlıoğlu, " Siz öğrencilerimden isteğim, yarın giyeceğiniz 'beyaz önlüğün' manasına uygun şekilde yetişmeniz için, düzenli çalışmayı ihmal etmemeniz, arkadaşlarınıza ve hocalarınıza sevgi ve saygı sınırı içinde sevecenlikle davranmanızdır. Başarı için; hedefinizi belirlemeniz, hayal etmeniz ve yılmadan çok çalışmanız gerekir. Çünkü belirlenen hedefe çalışmadan ulaşmanız mümkün değildir" diye konuştu.

 Prof. Dr. Kumanlıoğlu,   konuşmasına Ege Üniversitesi’nin  Kurucu Rektörü ve Tıp Fakültesi’nin ilk Dekanı Ord. Prof. Dr. Muhittin Erel'in üniversitenin resmi açılışında yaptığı " Hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen Atatürk'ün izinde yürüyen devlet, hükümet adamalarımızın yardımı, gençlikte gördüğüm istidat, çalışkanlık, ilim sevgisi ve bilhassa Türk milletine itimadın bu güneşin burada doğacağını, şimdiden tebşir etmek kabildir" sözleriyle son verdi.   Ege Üniversitesi “Uyum Haftası” 26 Eylül Cuma gününe kadar Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde devam edecek.

ege
tıp
60.
yıl
açılışını
gerçekleştirdi
Yorum (2)
ege asistanı
muaynehane hekimliği dışında hocaların hiçbir şey yapmadığı atamamış fakülte. asistan eğitimi sıfır. hocalar para almadıkları vakaya girmemeye yeminli. kör kargayı bülbül yapmanın anlamı yok.
0
Cevapla
caner uçar
Senelerdir hastanelere uğramadınız özel hastalarınız dışında, asistanları ameliyatlara alamdınız, onlara yağtığını muameleye evinizdeki evcil... kadar değer vermediniz (çoğunuz).eşinize çocuğunuza söyleyemediğiniz şeyleri hemşirelerin temizlik personelinin hastanın yanında alt kademedeki doktorlara söylediniz.Şimdide sanki çok iyi şeyler yapmış gibi konuşuyorsunuz.Bu ülkede sağlıkta ki şiddetin esas müsebbibleri başta Recep Akdağ olmak üzere çoğu profesörlerdir. Üniveriste hastanelerini özel hastaneniz gibi kullandınız asistan ve uzmanları devletin size verdiği yardımcılar olarak gördünüz.Devletin tek amacı size extra para kazandırmak. Üniversitelerde döner azıcık veya hiç vermediler. Nereye gitti bu kadar gelen kaynak senelerce kimse sormadı. Doktorlar az maaş alıyor dendiğinde kulaklarınızı tıkdınız.Olan bitenle hiç alakanız yoktu.Ne zaman muayenehaneler kapandı anayasa mahkesini telefon bombardımanına tutunuz. Nerde ülke sağlığına katkınız.Şunu yaptık bunu yaptık.Yalan hep alt doktorları çalıştırdınız çevirilerinizi yayınlarınızı onlara yaptırdınız. Hegomonya kurdunuz sizin onay vermdiğiniz hiç bir şey olmadı.Kaliteli çalışkan doktorları kendinizin önüne geçer korkusuyla kürsülerden uzaklaştırdınız.Bunları hep siz yaptınız. dünya da referans kabul edilen kaç yayınınız var.Hangi ülkeler sağlıkta türkiye yi otorite olarak tanıyor??? Hangi üniveristede veya Eğititm araştırma hastanesinde 5 yıllık düzenli hasta istatistikleri var. bulamazsınız çünki oralar hocaların özel hastaları için yapılmış yerler. Çok az SAYIDA tıp etiğine uyan hocalarımızı saygıyla anıyorum. SADECE TIP ALANINDA DEĞİL.TÜRKİYENİN DÜNYADA BİLİMİN GELİŞMESİNE KATKISI % 1 LERİN ALTINDA.BU ŞU DEMEK HOCALAR GERÇEK ANLAMDA BİLİM İNSANI DEĞİLLER VE ÖYLE KİŞİLER YETİŞTİRMİYORLAR.BU ORAN JAPONYA VE KÜNEY KOREDE % 80 LERİN ÜZERİNDE.BİRAZ DÜŞÜNME VAKTİ DEĞİL Mİ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir