Medimagazin logo

Genç doktor Harvard'tan teklif aldı

KOÜ Tıp Fakültesinden 30 Haziranda mezun olacak Mehmet Furkan Burak'ın, Harvard Üniversitesinin, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr.Gökhan Hotamışlıgil'den davet aldığı bildirildi
Genç doktor Harvard'tan teklif aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesinden 30 Haziranda okul beşincisi olarak mezun olması beklenen Mehmet Furkan Burak'ın, postdoctoral fellow (doktora sonrası adam) olarak görev yapmak üzere halk sağlığı alanında dünyanın en iyi okulları arasında gösterilen Harvard Üniversitesinin, School of Public Health Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'den davet aldığı bildirildi.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Burak'ın, ABD'de tıpta uzmanlık sınavı olan USMLE step1 de 99 üzerinden 99 alarak büyük başarı sağladığı, 6 yıldır bilimsel çalışmaları ve sunumlarıyla ulusal ve uluslararası birçok kongrede Kocaeli Üniversitesini başarıyla temsil ettiği, bu yıl ulusal öğrenci kongresinde "Obezite ve Genetik Temelleri" başlıklı sunumuyla kongre özel onur ödülü aldığı belirtildi.

Burak'ın, 2007 yazında ABD University of North Carolina'da ünlü Türk Profesör Aziz Sancar'la, 2009 yazında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Joslin Diyabet Merkezi'nde çalıştığına yer verilen açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çeşitli anabilim dallarında diyabetle ilişkili hastalıklar üzerinde çalışmalarda bulunduğu kaydedildi.

Burak'ın öğrenciyken yürüttüğü projelerinden Cell Metabolism ve Turkish Journal of Pathology dergilerinde yayına kabul almış 2 makalesi bulunduğuna, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültelerinde öğrencilere yönelik 'Yurtdışında Staj Olanakları ve Bilimsel Proje Yürütümü' başlıklı konferanslar verdiğine işaret edilen açıklamada, Mehmet Furkan Burak'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Henüz öğrenciyken bilimsel araştırmalarda yer almak, ideal hekim kimliğimizi oluşturmada ve ileri ki meslek hayatımızda büyük fırsatlar oluşturmada çok önemli bir yere sahip. Vizyon sahibi değerli hocalarım yurtiçi ve yurtdışında başarılı birer bilim adamı ve hekim olabilmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Maddi, manevi her türlü desteklerini her zaman arkamda hissettiğim, Dekanlığımıza, Rektörlüğümüze ve üzerimde çok fazla emeği olan saygı değer hocalarıma teşekkürü bir borç biliyor ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyuyorum. "

Mehmet Furkan Burak, Harvard Üniversitesi'nde obezite ve diyabetle ilgili çalışmalarıyla büyük başarılara imza atan, alanında dünyanın en saygın hocaları arasında gösterilen Gökhan Hotamışlıgil'in yanındaki görevine Ağustos ayında başlayacağı bildirildi.

genç
doktor
harvard'tan
teklif
aldı
Yorum (12)
akademisyen
İşte Türkiyeden uçan bir kuş daha.
0
Cevapla
CruelShark
Öncelikle doktor arkadaşın hayatını doğu-güneydoğuda mecburi hizmetle bi karatsaydık... Hemen gidip ne yapacak orada... Bak urfada, mardinde, diyarbakırda, siirtte, hakkaride halk doktor bekliyoo..
0
Cevapla
aydın
HELAL OLSUN...
0
Cevapla
bg
tebrik ediyorum. AMA mecburi hizmeti yapmadan diplomasını alamaz, diplomasız gidebilecek mi orarlara
0
Cevapla
dr
Tebrikler... Git abicim git, hiç kalma burda. Ben 9 sene çalıştıktan sonra Amerika'dan döndüm vatan millet diye, işi rezalete çevirdiler, ne etnik bölücülüğü kaldı ne şeriatı... Pişmanım.... ayrıca bu vatan senin gibi okumuş adamı da ... Git ve sakın dönme sana abi tavsiyesi... Postdoc'da zaten diploma gerekmiyor.... Bu ülkenin bakanları ilerde sana gelir orda tedavi olur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir