Medimagazin logo

“İnsan bedenine dokunabilmek büyük bir ayrıcalıktır”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde 4. Sınıfa başlayan öğrencilere steteskop dağıtıldı.
“İnsan bedenine dokunabilmek büyük bir ayrıcalıktır”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde “Kliniğe Merhaba” etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere 240 adet steteskop dağıtıldı. İşadamı Nayim Yeldan’ın desteğiyle dördüncü sınıflara dağıtılan steteskopların dağıtım töreninde konuşan  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dilek Özcengiz “Bugün hekimlik zanaatının incelikleri ile tanışmanın ilk gününü yaşayacaksınız. Üç yıl boyunca insana dair, yaşama dair ne varsa öğrenmeye çalıştınız ve bugüne hazırlandınız.” dedi.



“Artık kutsala yani insan bedenine dokunmaya daha da yakın hale geldiniz” diyen Prof.Dr.Özcengiz  öğrencilerin hastayla ilişkilerinde hocalarının insana dokunmanın bir bilim olduğu kadar, sanatsal incelik de içerdiğini öğreteceğini belirten Özcengiz “Artık tüm yaşamınız değişecek. Çünkü insanın bedenine dokunabilmek büyük bir ayrıcalıktır ve bir o kadar da büyük sorumluluk.” diyerek öğrencilerin dikkatini çekti.

 


Özcengiz şöyle devam etti: “Mesleğimizin bazı inceliklerini ustalarımızdan öğrenmekle birlikte günümüzün tıp anlayışı hep daha fazlasını ve iyisini gerekli kılmaktadır. Bu da, bu yoldaki genç meslektaşlarımıza yeni sorumluluk ve bakış açılarını gerekli kılmaktadır. Sizden beklenen yeni paradigmalarınızın bu topraklarda sizden önce yaşayan Galen, Hipokrat, İbni Sina'nınkiler gibi hep araştırıcı, yenilikçi olmasıdır. Avicenna nasıl ki korkmadan yeni Eflantuncu olabilmişse bu şekilde dünyada tıp anlayışına yepyeni, değerli bir bakış açısı sunmuşsa siz de buna ulaşabilmek için herşeye sahipsiniz. Yaşamınız boyunca da yolunuzu hep akıl ve vicdanınızı birlikte kullanarak bulmanız en büyük temennimdir.”

“i̇nsan
bedenine
dokunabilmek
büyük
bir
ayrıcalıktır”
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir