Medimagazin logo

Ünlü cerrahtan geleceğin hekimlerine ilginç tavsiyeler

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Emre, geleceğin hekimlerine ilginç bir tavsiyede bulundu: “Kaza geliyorum demez, namus gidiyorum demez” dedi.
Ünlü cerrahtan geleceğin hekimlerine ilginç tavsiyeler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hazırlık sınıfını bitiren 329 öğrenci, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in yanı sıra Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu törene öğrenci yakınları büyük ilgi gösterdi.

 

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Onur Profesörü Prof. Dr. Şükrü Emre, öğrencilere “ilk ders”i verdi ve nasıl bir doktor olmaları gerektiğini anlattı. Öğrencilerden iyi bir doktor olmadan önce iyi bir insan olmalarını isteyen Erdem, tavsiyelerini şöyle sıraladı:

“Kafanız ve yüreğiniz temiz olsun, insanlara yardım edin. Şartlar ne olursa olsun, ailenizi hiçbir zaman unutmayın. Başlangıçta âşık olursunuz, sonra aşk biter ama arkadaşlık başlar, bunu besleyin. Hastaları ailenizin bir ferdi gibi görün. Ailenize yaptığınız tedaviyi onlara da yapın. Kararlarınızı verirken mutlaka güvendiğiniz birinin fikrini alın. Verdiğiniz kararlar şahsi olmasın, toplumun yararına olsun. Bilimsel düşüncenin ne olduğunu anlayın, doğru soruyu sormasını bilin, araştırın. Hiçbir zaman başkalarıyla yarışmayın, kendinizle yarışın; çünkü herkesin yeteneği farklıdır.”

"BEN FAYDASINI GÖRDÜM"

Çiçeği burnunda tıbbiyelilerden, kendi hocalarından öğrendiği “Kaza geliyorum demez, namus gidiyorum demez” sözüne kulak vermelerini isteyen Prof. Dr. Şükrü Emre, “Ben bunların faydasını gördüm, siz de görürsünüz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da, bugüne kadar 6 bin 787 mezun verdiklerini, bu yıl da 329 öğrencinin hekim olma yolunda ilk adımlarını attığını söyledi. Anne ve babalara seslenen Kırıştıoğlu, “Yıllardır büyük emek sarf ederek yetiştirdiğiniz ve doktor olmasını arzu ettiğiniz değerli evlatlarınızı bize büyük bir gururla teslim ediyorsunuz. Bizler de onlara hekimlik sanatını ve ahlakını öğreteceğimizi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri, öğrencilerin önlüklerini giydirdi.

ünlü
cerrahtan
geleceğin
hekimlerine
ilginç
tavsiyeler
Yorum (1)
hakan meric
Halkımıza göre yaptığımız meslek o kadar da zor değil,çok şikayet eden tatminsiz insanlarız,maaşımızda 4 bin lira filan olsa yeter,her yıl 11 bin mezun verecek tıp fakülteleri,istediğiniz yerde çalışamayacaksınız,geliriniz dünya standartlarının altında olacak,Almanya gibi hatta ondan kötü olacak Türkiye,çok hekim olacak geliri düşük olacak,çalışma şartları ağır olacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir