Medimagazin logo

Türkiye Klinikleri, Web of Science’nin BKCI indeksine girdi

1980 yılından beri sağlık bilimleri alanında yayıncılık yapan Türkiye Klinikleri, Web of Science’nin Book Citation Index'teki (BKCI) listesine girdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türkiye Klinikleri, Web of Science’nin BKCI indeksine girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Web of Science,  farklı akademik disiplin için kapsamlı atıf verileri sunan birden çok veritabanına abonelik tabanlı erişim sağlayan bir web sitesidir. Başlangıçta Institute for Scientific Information (ISI) tarafından oluşturulan servis, günümüzde Clarivate Analytics tarafından sürdürülüyor.

Web of Science Core Collection ise 6 çevrimiçi veri tabanından oluşuyor. Bunlar arasında Science Citation Index Expanded (SCIE), Social Sciences Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (A&HCI veya AHCI), Emerging Sources Citation Index (ESCI), Conference Proceedings Citation Index (CPCI) ve Book Citation Index (BKCI) yer alıyor.

Söz konusu indeksler ise Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (UAK) tarafından belirlenen akademik yükseltmelerde önemli rol oynuyor. UAK tarafından son yayınlanan doçentlik başvuru kriterlerine göre, uluslararası yayınevleri tarafından çıkarılan kitaplar puan olarak listenin başında yer alıyor.

Türkiye Klinikleri de dergilerin yanı sıra son yayınladığı dikkat çekici kitaplarla birlikte Web of Science’ın Book Citation Index (BKCI) kategorisinde listelenmeye başladı. Özellikle Türkiye Klinikleri tarafından yayımlanan özel sayılar serisindeki kitaplar Book Citation Index'e (BKCI) girerek uluslararası kitap niteliğini kazanmış oldu.

BKCI kapsamında yer alan yayınevleri listesini görmek için tıklayınız.

turkiye klinikleri
web of science
bkci
book citation index
Yorum (4)
hasan ekim
türkiye kliniklerinin başarısını tebrik ederim. çalışanların ve yayın yapanların başarısının devamını dilerim.
3
Cevapla
Devrimci Derviş
türkçe medi̇kal si̇te olarak tek bi̇ldi̇ği̇m si̇teni̇n böyle bi̇r başarıya ulaşmasına sevindim.
3
Cevapla
çivisiz
kutlarız, tebrikler
Cevapla
Ahmet kor
türkiye kliniklerin her kitabı bu kapsama girmiyor malesef. özellikle ingilizce dilince yazılmış kitap olmalı ve her kitap için bireysel başvurulması gerekiyormuş . yayinlanmiş 2 ki̇tap bölümüm mevcut ama doçentli̇kte bcki olarak kullanamiyorum , di̇ğer uluslararasi ki̇tapta bölüm kabul edi̇ldi̇.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir