Medimagazin logo

Askerî hekimliğe ince ayar

GATA’nın fakülte bölümü, TSK’nın hekimlik ihtiyacına uygun eğitimler verecek ve buna göre yapılanacak
Kaynak: TÜRKİYE - Yücel KAYAOĞLU
Askerî hekimliğe ince ayar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GATA ile askerî hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından, savaş ve olağanüstü hâllerde verilecek sağlık hizmeti için ‘ince ayar içeren’ yeni bir çalışma yapılıyor.

GATA’nın sadece hastane bölümünün Sağlık Bakanlığına devredildiğini, tıp fakültesi bölümünün ise sağlık bilimlerine bağlandığını hatırlatan MSB yetkilileri, ihtiyaç duyulan dallarla ilgili bölümlerin sağlık bilimleri fakültesinde açılacağını dile getiriyor.

Ayrıca, yapılan çalışma kapsamında askerî öğrencilerin normal tıp fakültelerinde eğitimlerini sürdürmeleri de gündeme geldi.

Bakanlık yetkilileri, “Şu anda hukuk, mühendislik ya da başka bir bölümde askerî öğrenci nasıl eğitim alıyorsa, tıp fakültelerinde de aynı eğitim alabilecek” dedi.
 
Yetkililer, yeni düzenleme hakkında şu bilgileri verdi:

“GATA’nın fakülte bölümü,  TSK’nın hekimlik ihtiyacına uygun eğitimler verecek ve buna göre yapılanacak. GATA, Numune Hastanesi ile aynı hizmeti vermeyecek sonuçta. Diyelim ki savaş durumu var. Bu hekimlerin savaş hekimi gibi çalışması gerekiyor. Yani bir anlamda ince bir ayar yapılacak.  GATA’nın savaş hallerinde veya olağanüstü hallerde vereceği hizmetlere yönelik özel bir düzenleme olacak. Ayrıca, askerî birliklerdeki sağlık hizmetleri için, askerliğini yapmakta olan doktorlardan istifade edilmesi diye bir düşünce var.” 
 
Bakanlık yetkilileri, askerî gemilerdeki sağlık hizmetlerinin nasıl ve kim tarafından verileceğine ilişkin çalışma da yapıldığını dile getirdi.

Askerî tıp eğitimi almayan bir doktorun bu hizmeti vermesinin zor olacağını ifade eden kaynaklar, “Devlet hastanesinden bir doktoru gemiye gönderdiğimizde bu doktor gemide aylarca kalacak mı? Veya askerî rütbeli doktorların, başına devlet hastanesinden  bir doktor atandığında oradaki hiyerarşi nasıl olacak? Bu konuların netleştirmeye ihtiyaç var. Şu anda onun çalışması yapılıyor” diye konuştu.

gata
askeri hekimlik
Yorum (1)
Ferhan
Demek ki, "ben yaptım oldu" ile olmuyormuş.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir