Medimagazin logo

Bezm-i Alem çok iddialı giriyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurduğu Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, sağlık branşlarında Türkiye'nin bir numaralı üniversitesi olmayı hedeflediklerini söyledi.
Kaynak: Eğitim Ekranı
Bezm-i Alem çok iddialı giriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul yeni bir üniversiteye daha kavuşuyor. 24 Nisan 2010 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Bezm-i Alem Vakfı üniversitesi, Türkiye'nin sağlık branşlarında hizmet verecek tek üniversitesi olacak.

 

Bezm-i Alem Vakfı Üniversitesi'nin bünyesinde tıp, eczacılık, diş hekimliği ile hemşirelik ve fizik tedavi bölümleriz yer alacak. Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, üniversitede verecekleri eğitim hizmetleri ile dünyanın dikkatini Türkiye'ye çekeceklerini söyledi. Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Bunun için Türkiye ve dünyada tanınmış pek çok hocayı eğitim kadromuza katacağız.Okulumuza alacağımız hocalara 5 yılda 5 tane uluslar arası yayına sahip olma kriteri getirdik. Tıp Fakültesi'nin 1,2 ve 3'cu sınıflarında İngilizce meslek dersi zorunlu olacak' dedi. Üniversitede eğitim kadrosunun yüzde 80'i İngilizce'yi çok iyi konuşabilen hocalardan oluşacağını belirten Yüksel, bütün öğrencilerin İngilizceyi iyi derecede konuşabileceğini kaydetti.



YAYGIN BURS İMKANI

Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, okullarını tercih eden öğrencilerin büyük bölümünün burs imkanı sağlayacaklarını söyledi. Öğrencilerden tercih yaparken Bezmi Alem Vakfı Üniversitesi'ni ilk sıralara yazmalarını öneren Prof. Dr. Yüksel şunları söyledi: 'Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin yüzde 20'ne yüzde 100, yüzde 20'ne yüzde 50 burs imkanı sağlayacağız. Derece yapanlara ise yüzde 50 burs vereceğiz. Öğrencilere ayrıca burs vereceğiz."



Yale üniversitesi ile işbirliği

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi dünyanın en büyük üç üniversitesinden biri olan Yale Üniversitesi ile işbirliği yapacak. Yale Üniversitesi'nden bir ekip Bezmi Alem Vakıf üniversitesine gelerek eğitim çalışmalarına katkıda bulunacak. Üniversite'deki sistemi kontrol edecek olan Yale Üniversitesi ekibi ayrıca sınavlarda yeni bir değerlendirme yönteminin uyulanmasında katkıda bulunacak.

bezm-i alem
vakıf üniversitesi
adnan yüksel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir