Medimagazin logo

GATA bilimsel yayınlarda ilk sırada

1914-1918 yıllarında, harp hastanesi olarak görev yapmaya başlayan ve özellikle Çanakkale'den getirilen ağır hastaların bakımına tahsis edilen Gülhane, tarihe kazıdığı adını, yürütülen bilimsel çalışmalarla da yurt içi ve yurt dışında ilk sıralara yerleştiriyor.
GATA bilimsel yayınlarda ilk sırada
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Gelişim Projeleri Değerlendirme Grubu ve GATA Bilimsel Araştırma Kurul Başkanı Profesör Tabip Tuğamiral Hayati Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GATA'nın bilimel yayınlarda Türkiye ve dünya sıralamasında çok önemli bir yerde bulunduğunu söyledi. 

Bilgiç, GATA Araştırma Bilimsel Kurulu ve GATA etik kurullarının kontrol değerlendirmeleri altında 2010 yılı içinde akademide görev yapan öğretim üyeleri ve diğer akademik personelin bilimsel aktiviteleri sonucunda A grubu dergilerde 157, B grubu dergilerde 246, C grubu dergilerde ise 557 olmak üzere dünyanın en değerli bilimsel endeksi kabul edilen 'SCI'ya dahil uluslararası dergilerde toplam 960 eser yayımlandığını söyledi.

SCI dışı uluslararası dergilerde 161, ulusal hakemli dergilerde 380 makale basıldığını ifade eden Bilgiç, 'Hakemli olmayan ulusal dergiler ile metni basılmış ulusal ve uluslararası kongre, poster ve bildirilerin sayısı ise 2 bin 253'tür' dedi.

Bilgiç, 2005-2010 yılları arasında yapılan çalışmaların 20'sinin GATA-ODTÜ, 22'sinin Hacettepe Üniversitesi, 5'inin Gazi Üniversitesi, 1'inin Konya Selçuk Üniversitesi, 1'inin Ufuk Üniversitesi, bir diğerinin de Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan ortak çalışma olduğunu anlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda uluslararası kongre ve sempozyumlarda 6 eser, ulusal kongre ve sempozyumlarda ise 26 eserin ödüle layık görüldüğünü dile getiren Bilgiç, 'ayrıca 4 öğretim üyesi birlikte yaptıkları çalışma ile Türkiye Bilimler Akademisi'nden Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülü, bir öğretim Üyesi de Genç araştırmacı Bilim ödülü kazanmıştır' diye konuştu.

 

GATA, bilimsel yayınlarda Türkiye'de ilk sırada

 

Bilgiç, yükseköğretim kurumlarının akademik başarıları doğrultusunda değerlendirilmesi amacıyla 'University Ranking by Academic Performance (URAP)' projesinin yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

'Projenin 2010 yılı raporlarına göre, GATA değerlendirmeye alınan 125 üniversite arasında genel olarak 22'nci, sadece tıp alanında değerlendirildiğinde ise 7'nci sırada yer almıştır. 

GATA'dan üst sıralarda yer alan diğer üniversitelerin çok sayıda fakültesinin bulunduğu ve üniversitelere tanına olanakları kullanabildikleri göz önünde bulundurulduğunda, tek tıp fakültesi bulunan GATA için bu durum, oldukça başarılı bir sonuç olarak değerlendirilebilir.

Türkiye Atıf Dizini Veri Tabanına kayıtlı dergilerde kurumlar bazında yayımlanan makale sayısına göre, kurumların sıralanışında 2010 yılında 221 yayınla Gülhane Askeri Tıp Akademisi 374 kurum içinde Türkiye birincisi, 2011 yılında yine 172 yayınla 377 kurum içinde Türkiye birincisi olmuştur. 

Kurumların yayım sayılarına göre, toplamda da 455 kurum içinde 393 yayın ile yine Türkiye birincisidir. Toplam 137 yayınla 27. sırada yer alan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi bu toplama dahil değildir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni 320 yayınla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 315 yayınla Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi izlemektedir.'

gata
bilimsel
yayınlarda
ilk
sırada
Yorum (8)
drxyz
GATA da generalliğe yükselmede bilimsel performansı ve yayınları iyi olanlar umarım seçiliyordur.. Son 20 yılın general olmuş profesörlerinin kitap sayısı, ödülleri, yurtdışı bilimsel yayın ve atıf sayısı gibi istatiksel bilgilerini de verirlerse bu konuda aydınlanmış oluruz. Bilimsel yayın çok önemli ancak bunu yapanları ödüllendirmek daha da önemli.
0
Cevapla
SD
YAYIN SAYISI DEĞİLDİR ASLOLAN. KAÇ TANE BULUŞUNUZ VAR VE PATENTLENEREK DÜNYADA MARKA OLDU? DOÇENT OLMAK İÇİN 4-6 SENEDE 6 YAYIN YAPMAK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BİR SAKAT SİSTEMDE KALİTELİ KAÇ YAYINDAN SÖZ EDEBİLİRSİNİZ? HAYAL DÜNYASINDAN ÇIKMALIYIZ.
0
Cevapla
drx
Sayın Amiral Hocam önemli olan sayı değildir. Kaç tanesi A tipi dergilerde kaç tanesi B ve C tipi dergilerde yayınlanmış ve atıf sayınız nedir? Hoca başına yayın ve atıf sayınız ne kadardır? Bunları Hacettepe ile karşılaştırdınız mı?
0
Cevapla
mehmet kısakol
GATA bu günlerine gerçekten zor gelmiştir.Bunu da ancak idealist hoca ve öğrenciler sayesinde başarmıştır.Bu kurumda önce öğrenilen nasıl iyi bir doktor olunacağıdır, nasıl para kazanılacağı değil.metni doğru dürüst okusanız başarıyı ve nedenlerini anlarsınız.Hem kıskanın hem çalışın sizin de olsun
0
Cevapla
Debreli Hasan Aga
GATA'DAKİ SAYIN KOMUTANLARI(HOCALARI) KUTLUYORUM. HEKİMLİK BÖYLE GÜZEL BİR MESLEK İŞTE. HEM ASKER-KOMUTAN, HEM İDARECİ, HEM BİLİM ADAMI, HEM SOSYAL BİLİMCİ OLUNABİLEN BAŞKA MESLEK YOK. BEDELLİ OLARAK DEĞİL, UZUN DÖNEM UZMAN TABİP TEĞMEN OLARAK ASKERLİK YAPMIŞ OLMANIN, YÜREĞİMİZDE YAŞAYAN BAŞKOMUTANIMIZ YÜCE ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ARKADAŞLARININ MANEVİ SİLAH ARKADAŞI OLMANIN ONURUNU ÖMÜR BOYU TAŞIYACAĞIMI VE ASKERLİK BELGEMİN ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN ÖNEMLİ MANEVİ MİRASIM OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTERİM.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir