Medimagazin logo

Hatay, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de rektörlük seçimi telaşı

Rektörlerinin görev süresi dolan Hatay Mustafa Kemal, Balıkesir ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinde rektörlük seçimi yapıldı.
Hatay, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de rektörlük seçimi telaşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde, 472 öğretim üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu rektörlük seçimleri, Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda yapıldı. 11 adayın yarıştığı seçimlerde en yüksek oyu 168 oyla Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder aldı.

 

Seçimlerde, mevcut rektör Prof. Dr. M.Şerefettin Canda ile Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Kaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Asena Akdemir, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ömer Camcı, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan, Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeleri Otelcilik Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Tosun, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Filiz Ayanoğlu ile İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mustafa Kaçar rektörlük için yarıştı.

Seçimler sonrasında ilk altıya giren adaylar şekilde oluştu: Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder (168), Prof.Dr. Hasan Kaya (80), Prof. Dr. Asena Akdemir (57), Prof.Dr. Ömer Camcı (46), Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu (39), Prof. Dr. Cemal Turan (30).

 

Balıkesir’de Prof. Dr. Mahir Alkan birinci seçildi

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜ) gerçekleşen rektörlük seçimlerinde üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mahir Alkan akademik personel tarafından en fazla oy ile birinci seçildi. Mahir Alkan en yakın rakibine 60 oy fark atarken mevcut rektör Prof. Dr. Şerif Saylan 70 oyla ikinci, Prof. Dr. Bedriye Kılıç Tunçsiper 69 oy ile üçüncü seçildiler.

Üniversitenin Çağış Yerleşkesindeki kongre ve kültür merkezinde gerçekleyen seçimler saat 10.00'da başladı. Toplam 407 akademisyenden 393'ünün sandığa gittiği seçimlerde oy kullanma işlemi saat 16.00 itibariyle sona erdi. Son derece sakin geçen seçimlerde adaylar sürekli kulis yaptı. Jandarmanın kampus çevresinde ve kongre merkezi etrafından geniş güvenlik önlemi aldığı seçimler huzurlu ve sakin bir şekilde gerçekleşti. Akşam saatlerinde açılan sandıktaki oyların tasnifinin ardından açıklanan resmi sonuçlara göre 393 oydan 3'ü boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı. Geçerli olan toplam 385 oydan Prof. Dr. Mahir Alkan 130 oy aldı. BAÜ Rektör adayları ve aldıkları oylar şöyle;

 

"Prof. Dr. Mahir Alkan (130 oy), Prof. Dr. Şerif Saylan (70 oy), Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper (69 oy), Prof. Dr. Kerim Özdemir (48 oy), Prof. Dr. Ali Duymaz (34 oy), Prof. Dr. Edip Örücü (27 oy), Prof. Dr. Selim Erentürk (6 oy) ve Prof. Dr. İrfan Ay (4 oy)."

 

Prof. Dr. Alkan: Hizmete talibiz

BAÜ Rektörlük seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşayan Prof. Dr. Mahir Alkan tebrikleri kabul etti. Diğer adayların kutladığı Alkan mesai arkadaşları, yakınları ve ailesi tarafından tebrik yağmuruna tutuldu. BAÜ akademik personelinin yeni rektör olarak tercihini kullandığı Prof. Dr. Mahir Alkan başta kendisine oy verip seçilmesini sağlayan üyeler olmak üzere tüm üniversite personeline teşekkür etti. Seçim sonucuyla alakalı olarak İHA muhabirine konuşan Prof. Dr. Mahir Alkan, rektörlüğe hizmet için talip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Mahir Alkan, "Ben öncelikle sonucun hepimiz için, üniversitemiz ve Balıkesir'imiz için hayırlı olmasını diliyorum. Aslında bu beklediğimiz bir sonuçtu. Biz hep söylediğimiz gibi hizmete talibiz. Üniversitede huzurlu ortam için hassasiyet gösterip var gücümüzle çalışacağız. Öğrencilerimizin yurt ve barınma sorunları öncelik arz ediyor. Üniversitemizde çözüm bekleyen sorun çok, hepsini çözmek için çalışacağız. Hizmet için varım" dedi.

 

Aday olan Tıp Dekanı kendisi için oy kullanamadı
Daha önce yapılan rektörlük seçimlerinde de aday olan Mahir Alkan'ın son seçimde büyük bir fark ile sandıktan birinci çıkması büyük sevinçle karşılanırken bunun beklenen bir sonuç olduğu ifade edildi. BAÜ' deki rektörlük seçimlerinin sonucuna göre Ankara'ya Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) oy sıralamasına göre ilk 6 isim gönderilecek. YÖK'ün yapacağı değerlendirmenin ardından aday sayısı 3'e indirilecek. YÖK daha sonra en çok oy alan ilk 3 ismi Cumhurbaşkanlığı'na sunacak. Nihayi kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise takdirini kullanıp BAÜ' nün yeni rektörünü atayacak. Yeni rektörün 130 oy ile birinci olan Prof. Dr. Mahir Alkan'ın olması bekleniyor.

 

BAÜ' deki rektörlük seçimlerinde adaylardan BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk aday olduğu halde oy kullanamadı. Kendine oy veremeyen Selim Erentürk 6 oyda kaldı. Selim Erentürk'ün kadrosunun İstanbul'da olduğu, Balıkesir'e kadro açılmadığı için oy kullanamadığı bildirildi. Balıkesir Üniversitesi'nde 2 yıl önce yapılan seçimlerde sandıktan birinci çıktığı halde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmayan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tekrar aday olduğu bugünkü seçimde 69 oy alırken, o dönemde eski cumhurbaşkanı Sezer'in tercih edip rektör olarak atadığı Prof. Dr. Şerif Saylan'ın 1 oy fazla (70 oy) alarak ikinci sırada yer alması seçimlerin ilginç noktalarından biri oldu.

 

Kahramanmaraş’ta tıpçı aday birinci

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlük seçimleri de tamamlandı. Yapılan oy tasnifinin ardından Tıp Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Fatih Karaaslan 99 oy alarak listede ilk sırada yer aldı.

 

Seçimde üniversitede görevli 328 akademisyenden 321'i sandık başına giderek oy kullandı. Saat 15.30'da tamamlanan oy kullanma işleminin ardından tasnife geçildi. 9 adayın yarıştığı seçimde Prof. Dr. Fatih Karaaslan 99, Prof. Dr Aydın Akaya 97, Prof. Dr. İlhami Taner Kale 67, Prof. Dr. Adnan Küçükönder 28, Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın 18, Prof. Dr. Gülat Çağlar 5, Prof. Dr. Ali Doğan, Prof. Dr. Ahmet Eyicil ve Prof. Dr. Süleyman Tolon 1'er oy aldı. 7 akademisyenin oy kullanmadığı seçimlerde 2 oy boş, 2 oyda geçersiz sayıldı. Buna sonuca göre en çok oy alan ilk 6 isim YÖK'e, YÖK'ün değerlendirmesinin ardından belirlenen 3 isim ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün adayların arasından yapacağı atama ile KSÜ'nün yeni rektörü Kasım ayı içerisinde belli olacak.

rektörlük seçimleri
sütçü imam
balıkesir
hatay
Yorum (1)
Kamil
KSÜ'de Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Süleyman TOLUN'da kadrosunun İstanbul'da olması, kendisinin Kahramanmaraş'lı olmasına ragmen kadrosubu bir türlü Kahramanmaraş'a getirmeye yanaşmaması dolayısıyla oy kullanamadığı bildirildi. TOLUNn üniversitede, öğretim üyesi akrabaları, 2 dekan yardımcısı ve 2 enstitü müdür yardımcısı olmasına ragmen ancak 1 (bir) oy alabildi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir