Medimagazin logo

Profesörlük ünvanı alınan eski dekan konuştu

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Hasan Zafer Acar, profesörlük unvanının alınmasının hukuksuzluk olduğunu belirterek, üniversitede yaşanan yolsuzlukları cumhuriyet savcılığına şikayetinden sonra hakkında 8 defa soruşturma açıldığını söyledi.
Profesörlük ünvanı alınan eski dekan konuştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bozok Üniversitesi eski Dekanı Hasan Zafer Acar, 2009 yılı başlarında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yasasının profesörlük kadrosuna atama ile ilgili maddelerine uygun bir şekilde Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi profesörlük kadrosuna başvurduğunu belirterek, "Üniversite tarafından farklı üniversitelerden oluşturulan 5 kişilik profesör jürisinden 4'ünün olumlu raporu, üniversite yönetim kurulunun olumlu kararı ve rektörün onayı ile 30 Mart 2009 tarihinde profesörlük kadrosuna atandım. 2 ay sonra da rektörün teklifi ile YÖK tarafından dekanlık görevine getirildim" dedi.

Göreve başladıktan sonra Bozok Üniversitesi'nin birçok biriminde yaşanan yolsuzluk olaylarından şüphelendiğini söyleyen Acar, "Bu durumu sözlü ve yazılı olarak Rektör İnci Varinli'ye bildirdim. Buna rağmen yaşanan bu yasa dışı uygulamalara idare tarafından hiçbir müdahale yapılmadı. Bunun üzerine yaklaşık 6 ay kadar önce Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve YÖK Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdim. Cumhuriyet savcılığı tarafından yapılan soruşturmalar sonrasında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlar sonrasında biri rektör yardımcısı, 4'ü daire başkanı olmak üzere şu ana kadar 15 kişi tutuklandı" diye konuştu.

Cumhuriyet başsavcılığına yaptığı şikayetin öğrenilmesinden sonra bugüne kadar hakkında 8 soruşturma açıldığını savunan Acar, "Rektörlüğe isimsiz dilekçe verildiği öne sürülerek YÖK'e gönderilen profesörlüğümün alınması talebiyle oluşturulan 3 kişilik jürinin olumsuz raporu gerekçe gösterilerek, hukuk dışı bir şekilde, atamamı yapan aynı yönetim kurulu ve rektör profesörlük unvanımı alarak üniversite ile ilişiğimi kesti. Rektör Hanım'ın bir gazeteye verdiği demeçte, 'Biz atadık, biz aldık' şeklindeki demeci, yapılan bu yasa dışı uygulamanın mantığını çok güzel bir şekilde yansıtmaktadır. Görev yaptığım 1.5 yıllık süre içerisinde Yozgat ilinde yaptığımız çalışmalar sonucunda 300 olumlu gazete haberi yapılmış, bölgeye hizmet edilmeye çalışılmıştır. Bundan sonra Yozgat halkından ve üniversitelilerden ricam, aynı şekilde yolsuzluklarla mücadeleye cesaretle devam etmeleridir. Onurlu bir kişilik, paradan ve her türlü unvandan daha önemlidir" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ise yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar'ın profesörlük unvanının alınmasıyla ilgili olarak kendisinin cumhuriyet başsavcılığına verdiği şikayet dilekçeleriyle bir alakası olmadığını belirterek, "Doç. Dr. Hasan Zafer Acar'ın profesörlük kadrosuna atanmak üzere vermiş olduğu dosyasının tekrar incelenmesi için verilen ihbar dilekçesi üzerine üniversitemizde ön inceleme başlatılmış ve inceleme raporu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmiştir. YÖK'te oluşturulan jüri, Doç. Dr. Hasan Zafer Acar'ın profesörlüğe başvuru dosyasını yeniden incelemiş ve adı geçenin profesörlüğe yükseltilme ve atama yeterliliğini taşımadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır. Dolayısıyla profesörlük unvanı geri alınan Hasan Zafer Acar'ın üniversite ile ilişiği kesilmiştir" dedi.

hasan zafer acar
inci varinli
bozok üniversites
tıp fakültesi
dekan ataması
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir