Medimagazin logo

Rektör: Döner sermaye borçlarımız çığ gibi büyüyor, Çok kötü durumdayız

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 37. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.
Rektör: Döner sermaye borçlarımız çığ gibi büyüyor, Çok kötü durumdayız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'nin 37. yılı dolayısıyla fakülte dersliklerinde tören düzenlendi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, törende yaptığı konuşmada, tıp fakültesinin 1982 yılında kurulan üniversitelerinden öncesine dayanan bir geçmişe sahip olduğuna işaret etti.

Fakültenin, kurulduğu 1978'den itibaren çok zahmetli bir süreç ile Türkiye'nin önde gelen tıp fakülteleri arasında yer alan ve çok iyi düzeydeki bir hastaneye sahip konuma eriştiğini dile getiren Füzün, şunları kaydetti:

"Fakültemizin bugünkü durumuna bakıldığında ise hem çok iyi hem de çok kötü demek mümkün. Çok iyiyiz çünkü muhteşem bir hastaneye sahibiz. Hem akademik kadrosu hem hekim hem de tüm çalışanlarıyla muhteşem bir hastaneye sahibiz. Türkiye'nin göz bebeğiyiz. Gelin görün ki aynı zamanda çok kötüyüz. Çünkü bu daha ne kadar sürecek bundan endişeliyim. Gelişen koşullar içinde hastanemizin, döner sermayemizin borçları her geçen yıl çığ gibi büyüyor. Bunu azaltacak bir ışık da görünmüyor maalesef. Bu açıdan 'çok kötü durumdayız' dersem de yanlış olmaz."

Füzün, tüm bu olumsuzluklara rağmen geleceğe odaklanmaları gerektiğini belirterek, hep birlikte fakültelerinin ve hastanelerinin ileriye gitmesi için çalıştıklarını ifade etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da 1 liralık sembolik bütçeyle kurulan fakültelerinin, inanç, kararlılık ve memleket sevgisi ile bugünlere geldiğini dile getirdi.

Fakültelerinin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürecin ardından artık yeniden yapılanma ve gençleşme dönemine girdiğini belirten Canda, nice başarılı yıllar geçirilmesi temennisinde bulundu.

-Yazıcı ve Duru ikilisinden piyano konseri

Dünyaca ünlü şef ve piyanist İbrahim Yazıcı ile Şeniz Duru'nun, "dört el piyano konseri" verdiği törende, DEÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesinde 15 ve 30. yılını dolduran akademik ve idari personele plaket verildi.

rektör:
döner
sermaye
borçlarımız
çığ
gibi
büyüyor
çok
kötü
durumdayız
Yorum (17)
Mücahit Altuntaş
Bu denklemde hata nerede ! "Fakültemizin bugünkü durumuna bakıldığında ise hem çok iyi hem de çok kötü demek mümkün. Çok iyiyiz çünkü muhteşem bir hastaneye sahibiz. Hem akademik kadrosu hem hekim hem de tüm çalışanlarıyla muhteşem bir hastaneye sahibiz. Türkiye'nin göz bebeğiyiz. Gelin görün ki aynı zamanda çok kötüyüz. Çünkü bu daha ne kadar sürecek bundan endişeliyim. Gelişen koşullar içinde hastanemizin, döner sermayemizin borçları her geçen yıl çığ gibi büyüyor" Fakültemizin bugünkü durumuna bakıldığında ise hem çok iyi hem de çok kötü demek mümkün. Çok iyiyiz çünkü muhteşem bir hastaneye sahibiz. Hem akademik kadrosu hem hekim hem de tüm çalışanlarıyla muhteşem bir hastaneye sahibiz. Türkiye'nin göz bebeğiyiz derken Sayın Rektör diyor ki "Gelin görün ki aynı zamanda çok kötüyüz. Çünkü bu daha ne kadar sürecek bundan endişeliyim. Gelişen koşullar içinde hastanemizin, döner sermayemizin borçları her geçen yıl çığ gibi büyüyor" Sayın rektör üstü kapalı koşuyor. Her şey iyiyken kötü olan bir şey acaba nedir ? Kasıt var mı ?Her şey iyiyken nasıl kötüye dönüyor ! Sorun nerede ! İnsan aklı bu problemi çözebilir mi? Röktör ve üniversiteler tıkanmış görünüyor. Sınav sistemine çoklu test sistemine alışık kültürel ortamımızda bir kolaylaştırıcı olarak teste yöneliyoruz. Hayatın şıkları test sisteminin verdiğinden elbette fazladır a) SUT fiyatları b )Özerlik c) Kötü siyasal yada idari yaklaşım d) fıtrat e liyakat d) Hepsi Açıklamada "Gelin görün ki aynı zamanda çok kötüyüz. Çünkü bu daha ne kadar sürecek bundan endişeliyim." cümleleri arasında söylenmeyen bir ilişki hali olmalı. Olay , sorun , sonuç üçleminde üç maymun halimizi özetliyor.Akıl kör nokta , kara delik , korku ve fıtrat zaafiyetine giriyor. Açıklamada her şey iyi giderken "Gelin görün ki aynı zamanda çok kötüyüz." haline sıçrıyoruz.Ne oluyor da sıçrıyoruz , hoplatılıyoruz. Ucakların hava boşluğuna düşmesi gibi akıl yürütme sürecinde , ilişki kurmada hava boşluğuna düşüyoruz. Vah vah dedirtiyor. Niye iyi kötüye dönüşüyor ? İlişki kurma akıl tutulması yaşatıyor. Üniversiteler neden çöküyor yada çökertiyor ? Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
klinisyen
Kamil bey temel bilimler hazır yiyici demek üniversite hastanelerinin temel amacına aykırı bir yorumdur. Umarım biliyorsunuzdur üniversitelerin ilk amacı, tıp fakültesi öğrencisini doktor olarak yetiştirmektir. kimse 1. sınıfta klinisyen olmuyor.
0
Cevapla
fuat keskin
aşırı, verimsiz elaman almanın sonucu. bu liyakat ve yeterlilik esas alınacak.
0
Cevapla
hasan
hocalar bu işi bilmiyor... hoca hastasıyla uğraşsın yöneticiliği uzmanlara bıraksın...
0
Cevapla
klinisyen
Evet asıl sorun bu. temel klinik ayırımı olmaksızın sayı hızla artıyor. dağılım düzenli değil. bu hızla giderse 10 yıl içinde doktorluk mesleği çok zor zamanlar yaşayabilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir