Medimagazin logo

Tıp Fakültesi Dekanı da rektörlüğe aday oldu

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nde Ekim ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde aday sayısı 6'ya yükseldi. En son adaylığını açıklayan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var oldu.
Tıp Fakültesi Dekanı da rektörlüğe aday oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Celal Bayar Üniversitesi'nde daha önce de Rektör Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi ,Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, CBÜ Tıp Fakütesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu rektörlük seçimlerinde aday olduklarını açıklamıştı. Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var da Ufuk Plaza'da yaptığı toplantı ile adaylığını açıkladı.

 

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Tuncay Vural, Prof. Dr. Ece Onur, Doç. Dr. Kamil Vural ile birlikte açıklama yapan Prof. Dr. Var, "Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek donanımlı, yenilikçi, üretken ve özgüvenli nesiller yetiştirirken gerek duyulan ortamı sağlamak, üniversiteyi yönetenlerin sorumluluğudur. Son yıllarda artan öğrenci kontenjanları, ne yazık ki fiziksel alt yapının yetersiz kalmasına neden olmuştur. Bu olumsuz durumun, yeni yatırımlarla hızlı bir şekilde düzeltilme ve bir sıçramaya dönüştürülme zamanı gelmiştir. Öncelikli olarak gördüğümüz Amfiler Kompleksi ve Kültür Merkezi projemizi bu amaçla hazırladık. Üniversite ortamı sadece eğitim - öğretim değil, aynı zamanda spor, sosyal ve kültürel aktiviteler açısından da olanakların yaratılmasını gerekli kılıyor. Günümüz üniversite anlayışında öğretim ve araştırma olanakları kadar önemli olan bu yatırımlar, üniversite akademisyen, öğrenci ve idari personelinin yanı sıra, tüm Manisa halkının da yararlanabileceği ölçekte olmalıdır" dedi.

tıp
fakültesi
dekanı
da
rektörlüğe
aday
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir