Medimagazin logo

Yargıtay hatalı estetikte doktoru suçlu buldu

Yargıtay, estetik işlem sonucu yüzünde çökme meydana gelen kadının açtığı davada, doktoru kusurlu buldu. Yargıtay’ın kararında doktorun gerçekleştireceği estetik işlemi, sonuç sağlama garantisiyle gerçekleştirmekle yükümlü olduğu ifade edildi.
Kaynak: Hürriyet - Özge Eğrikar
Yargıtay hatalı estetikte doktoru suçlu buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun’da yaşayan bir kadın, iddiaya göre yüz gerdirme ameliyatı için bir estetik plastik cerrahi kliniğine başvurdu. Ameliyatın ardından kadının yüzünde asimetri ve yanağında çökme meydana geldi. Ameliyatın kesilen saçlı deri içerisinden yapılması gerekirken, görünür yerde yapıldığı için dikiş izi de kaldığını ileri süren kadın, yüzünde kötü bir görüntü oluştuğunu ve estetik işlemden memnun kalmadığını belirterek işlemi yapan doktor ile kliniğe maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, davaya cevap veren doktor ile klinik, işlemlerin yüz gerdirme ameliyatına uygun olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Kararını açıklayan mahkeme, ameliyatın ‘ayıplı’ olarak değerlendirilemeyeceği ve hekimin bir kusurunun olmadığı gerekçesiyle davayı reddetti.

"Yerel mahkemenin kararı yerinde değildir"

Yerel mahkemenin kararına itiraz eden davacı kadın, dava dosyasını Yargıtay’a taşıdı. Adli Tıp Kurumu raporunda kendisinin fiziki muayene edilmediğini itiraz dilekçesinde anlatan mağdur kadın, “Ameliyat sonrasında yeterince aydınlatılmadım. Yerel mahkemece verilen kararın kaldırılmasını istiyorum” dedi.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, yapılan işlemde doktorun sonuç verme garanti yükümlülüğü olduğunu belirterek yerel mahkeme kararını bozdu. 

Yargıtay gerekçeli kararında, “Sözleşmeye göre doktorun sonuç sağlama garantisi sorumluluğu vardır. Yerel mahkemenin kararı yerinde değildir” dedi.

yargitay
estetik cerrahi
doktor
Yorum (11)
ALİ SaGLAM
canlı organizma stabil mi ki garanti verilsin.yargitay doktor mu ki bunu bilsin bilmediği konular hakkında karar veriyorlar,yargıda yanlış karar verme oranı misli misli fazla ,yargı mensupları neden doktor gibi kendi cebinden ödeyeceği ceza almıyorc
7
Cevapla
ŞAHATAYİ ŞAHİN
çok i̇lgi̇nç bi̇r sonuç. doktorun garanti etmesinin istenmesi... garantiyi cenab-ı allah verir.
3
Cevapla
bitmişmeslek
bitmiş meslek gerçekten, bu ücretlere bundan sonra zor doktor bulursunuz, yazıklar olsun üstünlerin( hakim, savcı, siyasi, bürokrat vb ) hukugukuna
10
Cevapla
cerrah
sonuç verme garanti yükümlülüğü mü ...aramızda (haşa) allah/(haşa) allahlar (tevbe estağfirullah) var da biz mi habersiziz?
6
Cevapla
Mesut Bayraktar
cerrahi işlemler için garanti veren, garanti vaad eden her hekim için süper güzel bir karar. ne demiş atalar; aşkta ve cerrahide her şey olabilir. garanti beyaz eşyada olur, oda belli şartlar altında ve maksimum 2 yıldır.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir