Medimagazin logo

'Burada profesör de, birinci gün asistanı da eşit ve birbirine saygılı'

Prof.Dr.Anadolu: ‘’Bu horizontal bir topluluk ve şuanda 2 bin 75 üyemiz var.  Bu platformu bir araya getirmek zor oldu ancak burada profesör de, birinci gün asistanı da eşit ve birbirine saygılı.’’
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Burada profesör de, birinci gün asistanı da eşit ve birbirine saygılı'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

‘’9. Dermatoloji ve Dermatopatoloji Sempozyumu’’, 24-26 Şubat tarihlerinde,  Ankara’da gerçekleştirildi. Sempozyum Başkanı Prof.Dr.Rana Yavuzer Anadolu kongrede öne çıkan konuları ve devam ettirdiği faaliyetleri Medimagazin’e anlattı.  

Anadolu, ‘’Bu senenin öne çıkan iki konusu var; birincisi ‘Nevüs mü Melanoma mı?’ diğeri ise yaşlılığın geri çevrilmesi ile ilgili gelişmeler. Beş yabancı ünlü konuşmacının yanı sıra çok sayıda yerli konuşmacı ve eğitimcinin yer aldığı oldukça yoğun bir programız var.’’ dedi.

Bilimsel programın yanı sıra sosyal programlara da yer verilen sempozyumda yaşlanmanın geri döndürülmesi ile ilgili estetik-kozmetik uygulamalar hastane ortamında gerçekleştirildi. 

Dermatoloji ve plastik cerrahi uzmanlarının yanı sıra çok sayıda branştan hekimin katılım sağladığı sempozyumda, başarılı hekimlere ‘’Keriman Erkan Teşvik Ödülleri’’ verildi. Teşvik ödüllerinin amacının zor şartlar altında başarıya ulaşmış kişilerin ödüllendirilmesi olduğunu ifade eden Anadolu,

'’Yabancı konuklardan biri bana bu ödülün amacını sordu.  Ben de şunu söyledim; örneğin bu ödüle ben başvursaydım, ben kendime vermezdim. Neden? Çünkü ben 2 tıp profesörünün çocuğum.  Var olanı belki de eksilterek devam ettirdim ve bu çok da takdir edilecek bir şey değil. Asıl takdir edilecek şey daha mütevazı koşullardan dişi ile tırnağı ile var olabilmek.  Biz de bunu gözlemlemek ve cesaretlendirmek istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Keriman Erkan Teşvik Ödülleri’’nde birincilik ödülünün sahibi Dr.Erşan Ön olurken, ikincilik ödülünü Dr.Hilal Kaya Erdoğan kazandı.  

‘’e-akademi’’ ile 7/24 eğitim 

Kurucusu olduğu ve 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren ‘’e-akademi’’ platformunun dermatoloji, plastik cerrahi ve patoloji uzmanlarını bir araya getirdiği bilgisini veren Anadolu,

‘’7 gün 24 saat hizmet veren bu platformda; sürekli tıp eğitimi, meslek içi eğitim, paylaşım ve öğretim faaliyetlerini devam ettiriyoruz. Bu horizontal bir topluluk ve şuanda 2 bin 75 üyemiz var.  Bu platformu bir araya getirmek zor oldu ancak burada profesör de, birinci gün asistanı da eşit ve birbirine saygılı. ‘’ açıklamasında bulundu. 

Hekimlerin hasta ve hasta yakınları ile ilişkilerinin kuvvetlenerek ortak çözüm arayışına girdiklerini ifade eden Anadolu,  ‘’Ortada bir sağlık sorunu var ve hasta sahibi, hasta ve doktor yan yana aynı düzeydeyiz ve o sorunun çözümünü birlikte aşıyoruz, birlikte karar veriyoruz.’’ şeklinde konuştu. 

‘’Alternatif değil destekleyici tıp!’’

Alternatif tıbbın dermatoloji alanında yerine değinen Anadolu, ‘’Tıbbın alternatifi olmaz tıp bilimsel temeller üzerine kurulur. Gıda maddeleri ya da diğer bitkisel ürünlerin bilimsel temelli olması, rastgele kullanılmaması gerekiyor. Gıda desteleri ya da benzer ürünleri biz de kullanıyoruz ancak bunlar bilimsel tedavinin yerini alamazlar. Alternatif değil destekleyici olabilirler.’’ dedi.

Genç dermatologların alandaki gelişmeleri çok iyi ve hızlı takip ettiklerini dile getiren Anadolu, tüm meslektaşlarının dayanışma, saygı ve sevgi çerçevesinde bir arada kalmalarını diledi. 

dermatoloji
e-akademi
prof.dr.ranaanadolu
Yorum (2)
Kelaynak
Türkiye sınırından Kapıkule'den çıkınca normal olan durum. Asistanlık da çalışma hayatıdır. O insanların da eşleri, çocukları, hayatları var. Asistanlığı köle pazarı gibi görenler sadece Türkiye gibi geri kalmış ülkelerdir.Zaten normali eşitliktir.
1
Cevapla
Ahmet
Halkçılık ilkesi var ciftci mehmey amca ile profesör esitttir
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir