Medimagazin logo

Eczacılık Fakülteleri de tıp ve hukuk gibi baraj istiyor

Eczacılık Fakülteleri de tıp ve hukuk fakültelerine getirilen başarı sıralamasını baz alan baraj istiyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Eczacılık Fakülteleri de tıp ve hukuk gibi baraj istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacılıkta yaşanan istihdam sorununa dikkat çeken İstanbul Eczacı Odası, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a çağrıda bulunarak "yeni eczacılık fakültesinin açılmasının önüne geçilmesi ve öğrenci kontenjanlarının azaltılarak eczacılıkta taban puan uygulamasının başlatılmasını" istedi.
 
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkanvekilleri Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Prof. Dr. Yavuz Atar ve YÖK Akademik Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu'na  hitaben yazdığı yazıda, 12 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik"le birlikte eczane açma kriterlerinin değiştiği ve ilçe sınırları içindeki en az 3500 kişiye bir eczane olacak şekilde  kısıtlama getirildiğine dikkat çekti.
 
Oda, Sağlık Bakanlığı'nın 2023 hedefleri ışığında hazırladığı değerlendirme raporuna da vurgu yaparak "Mevcut mezun sayıları ve istihdam rakamları göz önüne alındığında 2023 yılında ülke genelinde 31.300 eczacı ihtiyacına karşın 39.400 eczacı arzı söz konusu olacaktır. Tüm bu gerçekler eczacılık mesleğinin geleceği açısından tehdit oluştururken, son yıllarda sayıları hızla artan eczacılık fakülteleri ve öğrenci kontenjanları da göz önüne alındığı takdirde eczacılık lisans eğitimi açısından gerek yeni fakülte açılmasının önüne geçilmesi, gerekse öğrenci kontenjanlarının azaltılarak eczacılıkta taban puan uygulamasına geçilmesi mesleki geleceğimiz açısından elzemdir" dedi.
 
İEO Yönetim Kurulu, Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi'nin “Eczacılık Fakülteleri Yükseköğretime Giriş Başarı Sırası Belirleme Raporu” ve “Eczacılık Fakültelerinde Eğitime Başlamak İçin Asgari Ölçütler” başlıklarında yürüttüğü çalışmaları desteklediğini belirterek söz konusu çalışmaları YÖK'e gönderdi.

YÖK’ün 2015 yılından itibaren geçerli olma üzere Tıp Fakülteleri için 40 bin, Hukuk fakülteleri için ise 150 bin baraşı konulduğu hatırlatılan raporda, Eczacılık Fakülteleri için de baraj uygulaması istendi.

2015 yılında Eczacılık Fakülteleri başarı sıralamasının 17 bin 300-210 bin diliminde öğrenci aldığı belirtilen raporta, başarı sırası en düşük 60 bininci olan adayların yerleştirme işlemine alınması gerektiği ifade edildi.

eczacılık eğitimi
tıp barajı
hukuk barajı
eczacılık barajı
istanbul eczaci odasi
Yorum (1)
Dişçinin Teki
Aynı barajdan bir tanede diş hekimliği fakültelerine lütfen !
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir