Medimagazin logo

Estetikte yeni yıl modası

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına giren estetik operasyonlarda, burun ve göğüs ameliyatları birinciliği korurken, kısa sürede ve riski az olan uygulamalara talep artıyor.
Estetikte yeni yıl modası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doğal durmayan ameliyatlardan büyük azalma olurken, estetik yaptıran kadınlar kadar erkeklerin de sayısı her geçen gün artıyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. İbrahim Aşkar, insanların bir seferde sadece tek bir operasyon yaptırmak yerine kombine ameliyatları tercih ettiğini belirterek, "Ameliyatsız uygulamalar arasında soğuk lifting, ozon ve Prp yeni yılda da en gözde uygulamalar sıralamasında üst sırada yer alacak" dedi.


Moda trendlerinde olduğu gibi estetik trendleri de yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Küçük bir estetik müdahale ile istediğiniz bir görünüme kavuşmanın mümkün olduğu estetik dünyasında da 2012'nin trendleri belli oldu. Ünlülerin estetik cerrahı Doç.Dr. İbrahim Aşkar, tıptaki yaşanan gelişmelerle birlikte insanların tercihlerinin de değiştiğini söyledi. Özellikle çalışan bayanlar veya bu tür operasyonlara fazla vakit bulumayan erkeklerin tek seferde (Sağlık durumlarının el verdiği ölçüde) 2 ya da 3 operasyonu birden yaptırdığı kombine ameliyatlar, 2011 yılı içerisinde en çok tercih edilen operasyonların başında geldi.

 DOĞAL BURUN TERCİH SEBEBİ


 Gelişen tekniklerle birlikte kişilerin tercihlerinin değiştiği estetik burun operasyonlarında, artık dik burun tercih edilmiyor. Kişinin yüzüne uyumlu daha küçük ve doğal burunlar en çok yaptırılan ameliyatlardan. Doç.Dr. İbrahim Aşkar, en çok yaptıkları operasyonlardan birinin de burun ameliyatı olduğunu belirterek, "Geçmişte daha kalkık ve burun delikleri belirgin bir görünüm isteniyordu. Ama şimdi daha doğal, ve kişinin yüzüne uyumlu burunlar tercih ediliyor. Çok düz burunlar tercih edilmiyor. Fonksiyonel anlamda sağlıklı, rahat nefes alan hem de estetik duran burun genelde kadın veya erkek herkesin ortak isteği. Burun ameliyatlarında belki tercihler değişse bile estetik sıralamasında her daim en üstte duran uygulamalardan biri" dedi.


 SOĞUK LİFTİNG YENİ GÖZDE


 Erkek ya da kadınların fazla yağlardan kurtulmak için yaptırdığı Liposuction ameliyatları kadar, bu yıl ameliyatsız uygulamalardan biri olan soğuk lifting önümüzdeki yıla damga vuracak. Bölgesel yağlardan kurtulmak isteyen ve cerrahi işlem isteyen kişilerin daha kısa sürede soğuk lifting yöntemi ile yağlardan kurtulabileceğini belirterek, "Bölgesel yağlanmanın yanısıra, yılların getirdiği yüz-vücuttaki gevşeklikler ve sarkmalar, cilt gençleştirme, selülit tedavisi, gıdı, kol, sırt, bel, karın, basen ve bacakların iç kısımlarındaki yağ depolanması sorununu bu yöntemle çözmek mümkün. Soğuk lifting ile yağ bölgesi veya istenilen bölgeye uygulanarak yağlar eritiliyor. 2012 yılında cerrahi işlem istemeyenlerin en çok tercih edeceği uygulamalardan biri olacak" şeklinde konuştu.


Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. İbrahim Aşkar, 2012 yılının 'in ve out'larını ise şöyle değerlendirdi:
"1- Kombine ameliyatlar daha popüler oluyor. Kombine ameliyatlar(Karın germe, liposuction, basen ve kol germe) 2- Burun estetiğinde doğal görünüm ön plana çıkıyor 3- Popo estetiği popüler olmaya başladı 4- Göz kapağı 5- Yüz germe ameliyatları 6- Bölgesel yağlanma için soğuk uygulama ile yağ dokusunun eritilmesi soğuk lifting ön plana çıkıyor 7- İki ayrı yoğunluklu slikon protezler 8- Botoks yerine endopeel 9- Lazer lipoliz in olurken, büyük beden göğüs ameliyatları, abartılı dudak dolgular, botoks, doğal durmayan burunlar, kalıcı dolgular, Mezoterapi out oldu".

estetikte
yeni
yıl
modası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir