Medimagazin logo

AİFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AİFD) 14. Olağan Genel Kurul toplantısı 24 Şubat'ta gerçekleştirildi. Genel Kurul'da AİFD'nin yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu ikinci kez AİFD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
AİFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AİFD) 14. Olağan Genel Kurulu, 24 Şubat 2017, Cuma günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Genel Kurul'da, derneğin yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri seçildi. Yeni Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısında yaptığı görev dağılımı sonucunda, 2016'da görevini başarıyla yerine getiren Dr. Mete Hüsemoğlu'nun ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesine karar verdi.
Yeni dönemde AIFD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini Elif Aral (Pfizer Türkiye Genel Müdürü), Dr. Peter Desmond Catalino (Novartis Türkiye Ülke Başkanı) ve Jose Daniel Lucas Guerrero (Lilly Türkiye Genel Müdürü) yürütecek. Dr. Pelin Eriştiren İncesu (AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı) ise yeni Yönetim Kurulunda Sayman üye olarak görev yapacak.

Derneğin 2017 yılı öncelikleri, stratejileri ile faaliyet programı ve projelerinin de görüşülüp karara bağlandığı Genel Kurul sonrasında yapılan açıklamada yıl boyunca yenilikçi ilaçlara erişim ve hasta hakları, sağlık okur yazarlığı ve bilim projelerine ağırlık verileceği belirtildi. “Araştırmacı ilaç endüstrisi olarak ilk hedefimiz, bilim ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak, yıllarca süren araştırma ve geliştirme süreçleri sonucunda ortaya çıkan, hayat kurtaran yenilikçi ilaç ve tedavileri Türkiye'de hastalarımızın kullanımına tüm dünya ile eşzamanlı sunmak” ifadelerini kullanan Dr. Hüsemoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kurulduğu 2003 yılından bu yana faaliyetlerini ‘Türk tıbbında yenilikçi ürünlere, teknoloji ve bilgiye erişimi artırmak, sağlık alanında etik ve şeffaf bir ortam oluşturulması için çalışarak ülkemiz sağlık sektörüne katkıda bulunmak' misyonuyla sürdüren AİFD, çalışmalarına 2017 yılında da aynı heyecan ile devam edecektir.”

Genel Kurul'da kabul edilen yeni logo ile bir taraftan geçmişten gelen çizgi korunurken diğer taraftan daha genç, dinamik ve samimi bir çizgi benimsendi.

aifd
arastirmaci ilac firmalari dernegi
dr. mete husemoglu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir