Medimagazin logo

Berko İlaç genç eczacıların kariyerine yön veriyor

Eczane eczacılığından başlayarak ilaç sektöründe hızla büyüyen bir firmaya dönüşen Berko İlaç, eczacılık mesleğini ve eczacılık fakültesi öğrencilerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda “Eczacının Kariyer Yolu” ve “Berko Akademi” projelerini başlattı.
Berko İlaç genç eczacıların kariyerine yön veriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczane eczacılığından başlayarak ilaç sektöründe hızla büyüyen bir firmaya dönüşen Berko İlaç, 30 yıldır olduğu gibi yine eczacının yanında ve eczacılara yönelik yeni projelere devam ediyor. “Eczacının Kariyer Yolu” projesiyle Berko İlaç, genç eczacılara ilaç endüstrisinde kariyer olanaklarının kapısını açıyor. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’da yapılan değişiklik gereği nüfusa dayalı eczane açma sisteminin uygulanmaya başlanması ve sistem gereği yurt çapında eczane açılabilecek noktaların sayısının kısıtlanması nedeniyle yaşanacak istihdam sorununa çözüm amaçlı “Eczacının Kariyer Yolu” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında eczacılık fakültelerinde kariyer sunumları gerçekleştirecek olan Berko İlaç, aynı zamanda mezun olacak veya yeni mezun olmuş öğrencileri ilaç sektörüyle tanıştırmayı, öğrencilere sektörde staj ve ardından iş imkânı sağlayarak kariyer yolculuklarına ışık tutmayı hedefliyor.

“Eczacının Kariyer Yolu” proje lansmanı Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran’ın da mezun olduğu Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan kariyer etkinliğinde açılış konuşması, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag tarafından yapıldı. Sonrasında Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran öğrencilere ilham veren bir konuşma yaptı. Öğrencilere cesur olun mesajı veren Beran, eczane eczacılığından sanayiye uzanan kariyer yolculuğuyla ilgili yol gösterici anılarını paylaştı. Daha sonra Berko İlaç İnsan Kaynakları Müdürü Tarık Küpçü öğrencilere, nasıl staj ve iş başvurusu yapabilecekleri ve ilaç sektöründe hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunda bilgi aktardı. “Eczacının Kariyer Yolu” projesi ülke genelindeki eczacılık fakültelerinde kariyer sunumları ile devam edecek.

Berko İlaç, “Eczacının Kariyer Yolu” projesi paralelinde “Berko Akademi” (www.berkoakademi.com) isimli bir projeye daha start verdi. Berko Akademi, eczacılık fakültesi mezunlarına ve mezun olmaya aday öğrencilere kariyer olanakları sunma, eğitim verme ve bilgi aktarma amaçlı hazırlanmış bir projedir. Berko Akademi, öğrencilerin ilaç sektöründe çalışabilecekleri birimlerle ilgili bilgi edinebilecekleri, staj ve iş başvurusu imkânı elde edebilecekleri, enneagram kişilik testinden ve e-learning uygulamalarından faydalanabilecekleri sürekli güncel olan bir platform. Berko İlaç, Berko Akademi ile eczacılık mesleğine katkı sağlamayı hedefliyor.

berko i̇laç
ilaç
kariyer
berko akademi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir