Medimagazin logo

Aile hekimlerinden 'Hatalı SGK Kesintisi Nedeniyle Para Talebi' yargıya taşındı

SGK hatalı kesinti yapılması nedeniyle aile hekimlerinden geri ödeme istedi. Genel Sağlık-İş iptal davası açtı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aile hekimlerinden 'Hatalı SGK Kesintisi Nedeniyle Para Talebi' yargıya taşındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası(Genel Sağlık-İş)’ndan Medimagazin’e yapılan yazılı açıklamada,  aile hekimi olarak görev yapan sendika üyelerinin, aile hekimliği yaptıkları süre zarfında Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) kesintilerinin hatalı yapılmış olduğu ve SGK’nın fazla ödeme yapıldığı iddiası ile aile hekimlerinden geri ödeme talep ettiği bilgisini verdi.

Danıştay ve yerel mahkeme kararlarına göre, memurlara yapılan ek ödemelerin yalnızca olayda memurun kusur, hata veya hilesi olması durumunda geri istenebileceği hüküm altına alınabilir bilgisini veren Genel Sağlık-İş Yetkilileri, 

‘’İdarece ‘kamu dışı personel borcu’ olduğu iddia edilen tutarla ilgili olarak; personelin yokluk, açık hata,  gerçek dışı beyanı veya hilesi bulunmadığı olayda, bu paranın aile hekimlerinden istenmesi kabul edilemez. Bu nedenle Genel Sağlık-İş, aile hekimi olan İzmir Şube Başkanı Dr. Alper Zobarlar’dan para istenmesi işleminin iptali için İzmir İdare Mahkemesi’ne iptal davası açmıştır.’’ açıklamasında bulundu.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Bir kamu görevlisinin kendisine yapılan ödemelerin her an geri istenebileceğini düşünerek, hayatını idame ettirmesi düşünülemez. Memurun sürekli olarak böyle bir endişe ve korku içinde yaşaması hayatın olağan akışına aykırıdır.” dedi. 
 

sgk
dava
geri ödeme
aile hekimliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir