Medimagazin logo

Recep Akdağ: Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi başlayacak

Sağlık Bakanı Akdağ: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalışıyoruz. Çok yakın bir zamanda bunları kamuoyumuza da takdim edeceğiz"
Recep Akdağ: Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi başlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalışıyoruz. Çok yakın bir zamanda bunları kamuoyumuza da takdim edeceğiz." dedi.

Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen Akdağ'ı Eskişehir Garı'nda Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile diğer ilgililer karşıladı.

Bakan Akdağ ve beraberindekiler daha sonra Eskişehir Valiliğine geçti. Valilik şeref defterini imzalayan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'in Türkiye'nin önemli kentlerinden olduğunu belirterek, adı eski olan kentin vizyonun geniş olduğunu söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı'na başladıkları 2002 yılının sonundan itibaren sahada özel bir çalışma şekillerinin bulunduğunu anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız hemen hemen girmedik hiçbir sağlık kuruluşu bırakmıyor. Geniş bir değerlendirme yapıyorlar. Bize 'İl Değerlendirme Raporu' hazırlıyorlar. Bugün bu raporu arkadaşlarımızla birlikte oturup genişçe tartışacağız. Yaklaşık 4 saatlik bir toplantı yapacağız. Çalışmaları bir iş takvimine bağlayıp valimize emanet ediyoruz. Bu çalışma bizim hızlı ilerlememizi sağlıyor. Arkadaşlarımız 'klima eksiklikleri tamamlanmalıdır'a varana kadar ayrıntıyla çalıştı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye, sağlık hizmetleri çağ atladı."

- "Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme takip edilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalıştıklarını dile getiren Bakan Akdağ, bunların çok yakın bir zamanda kamuoyuna takdim edileceğini bildirdi.

Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni dönemin farklı özellikleri var; birinci sağlık hizmetleri olan aile sağlık merkezlerini, aile hekimliklerimizi ciddi ölçüde geliştiriyoruz. Bu merkezlerimizi 'sağlıklı hayat merkezleri' dediğimiz yeni merkezler kurarak, bunlarla ilişkilendiriyoruz. Diyetisyenler, psikologlar, fizyoterapi uzmanları, egzersiz uzmanları, beden eğitim öğretmenleri, yetiştirilmiş hemşirelerle vatandaşlarımızdaki hastalık risk faktörlerini çok daha yakından takibe başlayacağız. Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme gibi durumlar artık Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edilecek. Sağlık hizmetlerimiz, AK Parti döneminde süper lige çıkmıştır. 2017 ile başlayan 2023'e kadar devam edecek Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci döneminde süper ligin şampiyonluğuna oynayan bir takım olacağız. Hedefimiz budur."

Gelecekte, birkaç sene içerisinde Eskişehir'in Türkiye'nin bütün şehirlerinde olduğu gibi mükemmel hastanelere kavuşacağının altını çizen Recep Akdağ, Eskişehir'de bin yataklı şehir hastanesinin ve 600 yataklı Eskişehir Devlet Hastanesinin hizmete gireceğini kaydetti.

sağlıkta dönüşüm
recep akdağ
Yorum (6)
Dr
İlk dönüşüm sonuçları: 1. Siralar kalkti ancak kalite dustu.2. Kolay hastalar tercih edilir oldu. Agirlara defansif tip hakim oldu. 3. Hasta haklar derken ezilen hep saglik personeli oldu. 4. Butun yuk saglikbpersonelinin sirtina bindi. Yani politikacilar deyimle saglik personelinin sirtindan kurban kesti 5. KVC beyincerrah k dogum vb riskli branslara asistan bulunamaz oldu. Tum risksiz branslar tepe puan yapti. 6. İkinci donusumle herhalde tip yazan da kalmaz. Ogrenciler bilseydi secmezlerdi ya, tipin buyulu dunyasi yine de cekiyor demekki. 7. Daha saglik personelinin cani cikti cani. Daha yeter.
51
Cevapla
Yard sglk personeli
Ikinci donusumde sağlıkçılar ön planda olacak demisti fakat șehir hastaneleri ön plana çıktı .herhalde 30 bina dikerler de yine sağlıkçıya yönelmezler..
24
Cevapla
Tolga
İlk dönemde unutulan EK Ödemesiz kurumda çalışan sağlıkçıları hatırlamanız, on beş yıldır maaş yönünden mağdur ettiğiniz kişilere iyileştirme yapmanız dileği ile. Yoksa, hiç biri ne size, ne de diğer siyasilere haklarını asla helal etmeyeceklerdir bilesiniz.
10
Cevapla
dr.mikro
Fotoğrafa bakılırsa 2.dönemde de işimiz Allah'a kaldı. Sayın bakan hani dönemin sayın başbakanı talimat vermişti çalışan ve emekli hekim maaşlarına zam yapılacaktı. Talimatlar,sözler,müjdeler verildi yıllar geçti elde var sıfıra sıfır. Sizden sadece şunu talep ediyoruz çalışırken ve emeklilikte hakim maaşı verin başka bir şeye gerek yok.Hakim hekim harf farkı 1 peki maaş farkı? Ben yazmaya utanıyorum...
116
Cevapla
ÇETİN ÖCAL
SN.RECEP AKDAĞ 2016 YDUS SINAV SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR.7 AYDAN FAZLA OLDU.BİR SINAVIN SONUCUNU AÇIKLAMAK BU KADAR MI ZOR? BUMUDUR SAĞLIOKTA GELDİĞİMİZ NOKTA.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir