Medimagazin logo

Gençlerde saç dökülmesi ve saç ekimi

Estecenter Plastik Cerrahi ve Saç Ekimi Merkezi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven gençlerde saç ekimi hakkında önemli bilgiler verdi
Gençlerde saç dökülmesi ve saç ekimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Günümüzün en önemli sorunlarından olan saç dökülmesi problemi ülkemizde genellikle otuzlu yaşlarda ortaya çıkan bir sorun olarak görülmekteydi. Fakat geçmiş senelerden farklı olarak hayatımıza giren radyasyon yayıcı cihazlar ve bilgisayar başında çokça vakit geçirme gibi nedenlere yirmili yaşlarda saç dökülmesi problemi yaşayan çokça genç bulunmaktadır. Saç dökülmesi genellikle genetik olsa da, dış etkenlerin de dökülmede büyük rol oynadığı göz ardı edilmemelidir. Özellikle stresli bir hayatınız varsa saç dökülmesi problemiyle genç yaşta da karşılaşabilirsiniz. Bu durumda uzmanların önerdiği tedavi türü saç tedavisi olmaktadır ve saçların canlandırılması, köklerin kuvvetlendirilmesi amaçlanmaktadır. 
 
 
Saç ekimi yaşı ne olmalıdır?
 
Stresli bir yaşam, genetik etkiler ve doğal nedenlerle görülebilen saç dökülmesi sorunu günümüzde oldukça düşük yaşlara kadar inmiştir. Saç ekimi tedavisi için uluslararası camiada saç ekimi yaşı yirmi iki olarak belirlenmiştir. Fakat bu yaş sınırı belirli bir yasak gibi değil, daha çok teamül olarak ortaya konulmuştur. Yani yirmi iki yaşından önce ciddi saç dökülmesi yaşayan bireyler de saç ekimi yaptırabilmektedir. Fakat uzman doktorların tavsiyesi saç tedavisi olmakta ve saç dökülmesi aynı şekilde devam ederse saç ekimi operasyonuna geçilmesi olmaktadır. Bu da doktorların belirleyeceği saç dökülmesi miktarına göre değişiklik göstermektedir. Gençlerdeki dökülme genellikle yirmi yirmi beş yaşlar arasında başlamakta, bir diğer deyişle bu yaşlarda dökülme oldukça artmaktadır. 
 
Öğretmenlerde saç dökülmesi yoğunluğu ve saç ekimi
 
Günümüzde saç dökülmesi probleminin en büyük nedeni stresli bir işe sahip olmak olarak gösterilebilir. Genetik olarak başlayan dökülmelerin dışında stres dökülmelerde büyük önem arz etmektedir. Radyasyonlu cihazların hayatımıza daha çok girmesi ve bilgisayar başında vakit geçirmenin artmasıyla birlikte saç dökülmesi, bunun akabinde saç ekimi tedavileri çokça artmaktadır. Öğretmenler de en çok saç dökülmesi yaşayan çalışanların başında gelmektedir. 
 
saç dökülmesi
saç ekimi
doç. dr. erdem güven
Yorum (1)
Enver Güneş
Merhaba hocam evet sizlerin yani işini en güzel şekilde icra eden meslektaşlarımızı duyuyoruz ve bu bize gurur ve onur vermekte. aslitarcanhairclinic.com olarak bizlerde çalışmalarımızı en güzel şekilde yapıyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir