Medimagazin logo

Fakir hastaları ücretsiz muayene eden 135 prof. aklandı

Fakir hastaları hastanenin döner sermayesi geliriyle tedavi ettikleri için haklarında dava açılan 135 profesör aklandı. Bilirkişi Kurulu hocaların lehine karar verdi
Fakir hastaları ücretsiz muayene eden 135 prof. aklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fakir hastaları hastanenin döner sermayesi geliriyle tedavi ettikleri için haklarında dava açılan 135 profesör aklandı. Bilirkişi Kurulu hocaların lehine karar verdi.

MALİYE Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün hastanenin döner sermayesi ile fakir hastaları tedavi ettikleri için haklarında dava açılan 135 profesörün yüzünü hukuk güldürdü. Bilirkişi Kurulu hazırladığı raporda ‘Sosyal devlet anlayışının gereği olarak, devlet hastanelerinin her hastadan tedavi ücreti almasının zorunlu olmadığı, bu ilkenin gereği olarak yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmenliği 5. maddesine göre bazı hastaların ücretsiz tedavi edilebileceği kararına varılmıştır’ denildi.

BAKMAYALIM DA ÖLSÜN MÜ

BÖYLECE profesörler 3.5 milyon YTL olarak hesaplanan tedavi masrafları için talep edilen parayı ödemekten de kurtuldular. Hastanenin gelirinin yüzde 10’uyla ücretsiz hasta bakma mecburiyeti olduğunu savunan profesörler, savunmalarında, ‘Fakir ölsün mü’ zihniyeti ile suçlandıklarını söylediler. Davada profesörlerin aklanmasıyla fakir hastalar yeniden ücretsiz tedavi edilebilme haklarını geri almış oldu. ÖZKAN TAMİRAK

DAVA ÜÇ YIL SÜRDÜ

l PROFESÖRLER hakkında ilk davayı Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 2004 yılında açmıştı. Hocalar davadan aklanınca bu kez de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü profesörleri üniversiteyi zarara uğratmaktan mahkemeye verdi.



Star

fakir
hastaları
ücretsiz
muayene
eden
135
prof.
aklandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir