Medimagazin logo

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde intaniye uzmanı olmadığından, hastalara dahiliye uzmanları bakıyor
Adıyaman Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Devlet Hastanesi'nde intaniye uzmanı olmadığından, hastalara dahiliye uzmanları bakıyor.

Devlet Hastanesi'nde intaniye uzmanı olarak görev yapan Dr. Ömer Evirgen'in 2 ay önce memleketi Gaziantep'e tayininin çıkmasıyla intaniye polikliniğinde bir açık meydana geldi. Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet İnan intaniye uzmanı doktor açığı ve diğer branşlardaki yetersiz doktor ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.

İntaniye uzmanı açığının bir an önce kapatılmasını umduklarını belirten Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet İnan, "Şuanda bir branşımızda uzman hekimimiz mevcut değil. İntaniye uzmanımız bundan birkaç ay önce tayini çıkarak buradan ayrıldı. İntaniye polikliniğinde meydana gelen açığı dahiliye uzmanlarımız kapatmaya çalışıyorlar. Dahiliye uzmanlarımız intaniye polikliniğine gelen hastalarımızı tedavi etmektedir. Ancak bu dahiliye doktorlarımızın var olan yükünü biraz daha arttırmaktadır" dedi.

Başhekim İnan, "Birkaç branşta uzmanımız olmakla beraber sayısında bir azlık var. Özellikle nöroloji, göz ve anestezi gibi hekim sayılarında biraz sıkıntımız var. Bu konuda da Sağlık il Müdürlüğü'ne gerekli yazışmalarımızı yapıyoruz. En kısa sürede umut ediyorum ki bu uzmanlarda Mecburi Hizmet Kurası'na konulup Adıyaman Devlet Hastanesi'nde başlayacaklardır. Bunların dışında uzman hekim ve sağlık personeli konusunda hiçbir açığımız bulunmamaktadır" diye konuştu.

adıyaman
devlet
hastanesi'nde
doktor
yetersizliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir