Medimagazin logo

Ameliyat oldu bacağı yandı

SSK emeklisi İlhan'ın sağ bacağı, hastanede arızalı elektrikli battaniyeye sarılması nedeniyle yandı.
Ameliyat oldu bacağı yandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SSK emeklisi İlhan'ın sağ bacağı, hastanede arızalı elektrikli battaniyeye sarılması nedeniyle yandı.


ANKARA’da Özel Çağ Hastahanesi’nde By-Pass ameliyatı olan SSK emeklisi Mustafa İlhan, sağ bacağının, hastanede arızalı elektrikli battaniyeye sarılması nedeniyle yandığını iddia etti.

Uzun süredir kalp rahatsızlığı çeken 69 yaşındaki SSK emeklisi Mustafa İlhan'a, başvurduğu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde By-Pass yapılması kararı verildi. Bu hastanede yoğunluk olması nedeniyle İlhan, Özel Çağ Hastanesi’ne sevk edildi. Kısa sürede By-Pass ameliyatı gerçekleştirilen Mustafa İlhan, Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. İlhan’ın sağ bacağı, kan dolaşımının hızlandırılması için elektrikli battaniyeye sarıldı. Ancak iddiaya göre elektrikli battaneyenin arızalı olması nedeniyle, hastanın bacağında 70 cm. uzunluğunda 3'üncü derece yanık oluştu. Mustafa İlhan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çağ Hastanesi’nde By-Pass ameliyatı olduktan sonra beni Yoğun Bakım Ünitesi'ne almışlar. Narkozun etkisinden ayılmaya çalışırken sağ ayağımda şiddetli acı hissediyordum. Yarı baygın olmama rağmen yoğun bakımda bulunan hemşireye durumu anlatmaya çalıştım. ‘Çok acı çekiyorum, sanki sağ ayağım yanıyor’ diyerek ısrar etmeme rağmen aldırış etmedi. ‘Ameliyat ağrısıdır, geçer’ dedi. Sabah, sarılı battaniye açıldığında bacağım yanmıştı. Bacağımın yandığını hastane yetkileri bana bir süre açıklamadılar. Daha sonra bacağımın yandığı ve nedeni açıklanarak tedavisine başlandı. Ancak beni kısa süre sonra taburcu ettiler. Eve geldiğimde şiddetli ağrı ve sızı nedeniyle tekrar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldım.”

DAVACI OLACAK

Mustafa İlhan, bacağında meydana gelen yanığı burada Doç. Dr. Zeki Can'ın muayene ettiğini belirterek, “Doktor, yanık bacağımın ameliyat edileceğini ve yanan derinin vucudumun başka bir bölgesinden alınan deri ile yamanacağını belirtti” dedi. Mustafa İlhan, Özel Çağ Hastanesi'nde başhekim ve doktorların olayı büyütmemesini istediklerini, ancak göz göre göre bacağının yanmasında ihmali bulunanlardan davacı olacağını söyledi.

Çağ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Gür ise konudan haberinin olmadığını, araştıracağını söyledi.

Hürriyet / Hüseyin ÖZBALI

ameliyat
oldu
bacağı
yandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir