Medimagazin logo

Ankara İl Sağlık Müdürü değişti

Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Şahin görevden alındı. Şahin’den boşalan Sağlık Müdürlüğüne Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Aksoy getirildi
Ankara İl Sağlık Müdürü değişti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Şahin görevden alındı. Şahin’den boşalan Sağlık Müdürlüğüne Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Aksoy getirildi. Şahin ise "rahat edebileceği" bir görev olarak tanımlanan, Bakanlık Ana ve Çocuk Sağlığı Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şahin’in bir soruşturma nedeniyle, müfettişlerin raporu ve talebi üzerine görevden alınmasının söz konusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bakanlığımızla sürdürüğü görüşmelerde, kendisinin bu aktif, zor, yoğun Ankara Sağlık Müdürlüğü görevini sürdürmesi sırasında belli oranda yorulduğunu, bir nöbet değişikliğinin uygun olacağı yönünde talebi oldu. Personel Genel Müdürlüğümüzle görüştü, benim ve Sayın Bakan’ın da uygun görmesiyle bu değişikliği uygun bulduk. Hakikaten yorulmaya bağlı bir görev değişikliği. Bu müfettiş talebiyle, soruşturma nedeniyle görevden alınmadı. ’Bir soruşturma yapıldı, müfettiş önerdi’ gibi bir uygulama katiyetle yok. Olsa bilirim. Ama, her devlet memuru, yönetici hakkında şikayetler olabilir, rutin veya şikayet üzerine müfettiş denetimleri yapılabilir, yapılmıştır da. Ama, bu tasarruf böyle bir işlem nedeniyle yapılmadı."

Şahin’in yoğun ve stresli görevini bırakmasında, bazı sağlık sorunlarının da etkili olduğu ifade edildi.

Hürriyet

ankara
i̇l
sağlık
müdürü
değişti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir