Medimagazin logo

9 öğretim üyesi görevi ihmalden beraat etti

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 yıl önce 2 yaşındaki Bilal Aslan'ın kızamık hastalığından ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, sorumlu doktorlar hakkındaki dosyayı zaman aşımına uğrattıkları iddiasıyla yargılanan 9 öğretim üyesi beraat etti
9 öğretim üyesi görevi ihmalden beraat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL (İHA) - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 yıl önce 2 yaşındaki Bilal Aslan'ın kızamık hastalığından ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, sorumlu doktorlar hakkındaki dosyayı zaman aşımına uğrattıkları iddiasıyla yargılanan 9 öğretim üyesi beraat etti.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, görevi ihmalden 3 yıla kadar hapisleri istenen çoğu dekanlık yapmış öğretim üyesi sanıklar Aydan Şirin, Feryal Orhon Basık, Bülent Seçkin, Hasan Erman, Zeki Dinçer, Tankut Centel, Faruk Sönmezoğlu, Dinçer Gülen ve Suat Gezgin katılmadı. Savcı Yılmaz Arslantaş, sanıkların bilinçli olarak görevlerini ihmal ettiklerine dair cezalandırılmalarına yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatlerini talep etti. Şikayetçi M. Fani Aslan'ın avukatı Abdulhalim Yılmaz, mütalaaya katılmadığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ceza yargılama sisteminde gerek suç tarihinde gerekse sonradan yürürlüğe giren usule ilişkin sistemde, normal vatandaş ile memur arasında sanık olmaları konumunda ayrım vardır. Bu Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde Anayasamıza da aykırıdır. Ayrıca sanıkların doğrudan müvekkilimin oğlunun ölümü ile elbette bir ilgileri bulunmamaktadır. Ancak kendilerine konunun soruşturulması için görev verildiğinde görevlerini ihmal ve savsaklayarak bizce atılı suçu işlemişlerdir" dedi.

Sanık avukatları ise anayasaya aykırılık iddiasına katılmadıklarını belirtti. Bu konudaki görüşü sorulan savcı Yılmaz Arslantaş da incelemeye değer görülmediğinden anayasaya aykırılık iddiasının reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, anayasaya aykırılık isteminin ciddi ve incelemeye değer bulunmadığını kaydetti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Mahkeme; sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair soyut iddialar dışında yeterli, inandırıcı, şüpheden uzak, somut delil bulunamadığından beraatlerine karar verdi.

9
öğretim
üyesi
görevi
ihmalden
beraat
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir