Medimagazin logo

"Hekimlerin askerlik yaşı uzatılsın"

Türk Tabipler Birliği Van Bölge Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, hekimlerin uzman olma yaşının 3-4 yıl gecikmesine rağmen askerlik yaşının değişmemesinin sağlık sıkıntılarını arttırdığını söyledi
"Hekimlerin askerlik yaşı uzatılsın"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN (İHA) - Türk Tabipler Birliği Van Bölge Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, hekimlerin uzman olma yaşının 3-4 yıl gecikmesine rağmen askerlik yaşının değişmemesinin sağlık sıkıntılarını arttırdığını söyledi.

Bölgede yaşanan sağlık sıkıntıları ve hekim açığının, askerlik sorunları nedeniyle daha da arttığını belirten Doç. Dr. Özkan Ünal, kanunda askerlik tehir yaşının 33 olmasının bölge doktorları için ciddi bir sorun haline geldiğini söyledi. Ünal, "Hekimlerin mezuniyetlerinden sonra 1.5 yıl mecburi hizmet yapmaları ve ihtisas sürelerinin ortalama 3 yıldan 5 yıla çıkması yaklaşık 3-4 yıl daha geç uzman olmalarına neden oluyor. Liselerin 1 yıl da uzaması göz önüne alınırsa, bir uzman hekim yetişmesinin eskiye göre 4-5 yıl geciktiği açıktır. İhtisasa başlayan hekimler insan hayatı için önemli eğitimin ortasında bu problem ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Uzmanlık sonrası 3 yıl üst ihtisas yapacak hekimler için bu süreç daha da sıkıntılıdır. Geçtiğimiz haftalarda üst ihtisas imtihanını kazanan yaklaşık 20 hekim, askerlik problemleri nedeniyle bu eğitimlerine başlayamamıştır. Doktorlar bu konu ile ilgili ciddi sayıda odamıza başvurarak mağdur olduklarını belirtmektedir" dedi.

Doç. Dr. Özkan Ünal, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuya duyarlılık göstererek hekimlerin askerlik tehir yaşının uzatılmasını beklediklerini söyledi. Ünal, "Milli Savunma ve Sağlık Bakanlığı'ndan beklentimiz hekimler için askerlik tehir yaşının 33'ten 36 ya da 37'ye çıkarılmasıdır. Bu husus ne kadar önce gerçekleştirilirse mağdur hekim sayısı da o kadar azalacaktır. Ayrıca daha önce Cumhurbaşkanı'na da sunduğumuz teklif ile Doğuda çalışan hekimlerin askerliklerini aynı görev bölgesinde hekim olarak yapma yolunun açılması da bölge sağlığına ciddi katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

"hekimlerin
askerlik
yaşı
uzatılsın"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir