Medimagazin logo

Bakanlığa devredilen hastane atakta

Sağlık Bakanlığına 2005 yılında devredilerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alan eski SSK Bölge Hastanesi yeni ünite ve merkezlerin kurulmasından, hastaların daha rahat ortamlarda muayene olmasını sağlamaya kadar her alanda hizmet kalitesini artırdı
Bakanlığa devredilen hastane atakta
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığına 2005 yılında devredilerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alan eski SSK Bölge Hastanesi yeni ünite ve merkezlerin kurulmasından, hastaların daha rahat ortamlarda muayene olmasını sağlamaya kadar her alanda hizmet kalitesini artırdı.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski SSK Hastanesinin 19 Şubat 2005'te Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle birlikte önemli ölçüde yenilendiğini bildirdi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alan kurumun, 29 olan poliklinik oda sayısının devirle birlikte 65'e, daha sonra da 95'e yükseltildiğini ifade eden Küçükkendirci, 1 Haziran 2005'te de tam otomasyona geçtiklerini belirtti.

Yapılan düzenlemeler kapsamında telefonla randevu sisteminin iptal edilerek doğrudan hasta kabulüne başlandığını anlatan Küçükkendirci, daha sonra da hastaların kuyruğa girmeden muayene olacakları polikliniğe başvurmalarının sağlandığını söyledi. Hastaneye görme alanı test cihazı alındığını ve lazerle göz ameliyatı yapılmaya başlandığını ifade eden Küçükkendirci, şöyle konuştu: ''Sterilizasyon odası, cihazlarıyla birlikte yenilendi.

Efor, EKO, EEG, EMG, odiyometri, kriz ve intiharı önleme, periton diyaliz, acil yoğun bakım üniteleri açıldı. Organ bağış irtibat bürosu kuruldu. Doğum servisinde salon sisteminden tek kişilik doğum odası sistemine geçildi. Yataklı servislerde koğuş sistemi bırakılarak, 2 ya da 3 kişilik odalar oluşturuldu. Ayrıca hastaların sıra almasını sağlayacak modern kioks sistemi kuruldu.''

-KANSER ERKEN TANI VE TARAMA MERKEZİ-

Hastanenin yeniliklerinden birinin de 6 Nisan 2007'de hizmet vermeye başlayan Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezi (KETEM) olduğunu bildiren Küçükkendirci, ''Burada meme ve genital kanserleri erken tanı metotlarıyla taranarak tespit edilmektedir. Merkez, erken tanı ile hem vatandaşımızın sağlığına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır'' dedi. KETEM'in pilot bölge eğitimleriyle 2.5 yılda 25 bin kadına ulaşmayı hedeflediğini anlatan Küçükkendirci, kasım ayına kadar 2 bin 396 kişinin taramadan geçirildiğini, yaklaşık 4 bin kişinin eğitime tabi tutulduğunu, bu çalışmalar sayesinde 16 kişiye erken kanser teşhisi konulduğunu bildirdi.

-NÜKLEER TIP MERKEZİ-

Yine hastane bünyesinde kurulan Nükleer Tıp Merkezi'nin 20 Ekim 2006 tarihinde halkın hizmetine sunulduğunu belirtti. Merkezde, radyoaktif maddeler kullanılarak her organ sisteminin fonksiyonlarının görüntülenmesiyle hastalıkların tanı ve takibinin yapılabildiğini vurgulayan Küçükkendirci, ''Aynı zamanda guatr hastalıkları başta olmak üzere bazı hastalıkların tedavisi de yapılabilmektedir'' diye konuştu.

AA
bakanlığa
devredilen
hastane
atakta
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir