Medimagazin logo

Recep Akdağ en komunist bakan adayı

<B>GEÇEN</B> yıl, dönemin Başbakan Yardımcısı <B>Abdüllatif Şener</B>'in <B>"Mülkiyeliler biraz komünist olur" </B>sözünden hareketle, hükümette 4 mülkiyeli bakanın biraz komünist olduğunu düşünmüştük ve bu konu 4 Mayıs 2006'da Hürriyet'te <B>"Şener'e bakılırsa hükümette biraz komünist 4 bakan var" </B>başlığıyla haber olmuştu
Recep Akdağ en komunist bakan adayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GEÇEN yıl, dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in "Mülkiyeliler biraz komünist olur" sözünden hareketle, hükümette 4 mülkiyeli bakanın biraz komünist olduğunu düşünmüştük ve bu konu 4 Mayıs 2006’da Hürriyet’te "Şener’e bakılırsa hükümette biraz komünist 4 bakan var" başlığıyla haber olmuştu.

Aradan bir seçim geçti ve yeni bir AKP Hükümeti kuruldu. Yeni hükümette Abdülkadir Aksu, Atilla Koç ve Abdüllatif Şener ’mülkiyeli biraz komünistler’ olarak yoklar. Sadece Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ’mülkiyeli biraz komünist’ bakan olarak görevinin başında. Ancak son günlerde hükümette mülkiyeli olmadığı halde ’ileri derecede komünist bir bakan olduğuna dair’ şikayetler geliyor. Bu bakan Sağlık Bakanı Recep Akdağ. Çünkü Bakan Akdağ, yeni sosyal güvenlik kanunu çalışmaları sırasında özel hastaneleri iyice bunaltmış. Nasıl mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok değer verdiği reform ’sağlık reformu’ydu. Akdağ da SSK ve devlet hastanelerini birleştiren, özel hastaneleri SSK’lılara açan bu süreçte ’devrimci bir bakan olarak’ öne çıkmıştı. Ancak sağlık hizmetlerini özel sektöre açan ve özel sektörün bu alanda dev yatırımlara yönelmesini sağlayan ’sağlık devriminde’ son günlerde tehlike çanları çalıyor. Çünkü Akdağ, özel hastanelerin önüne iki önemli set çekiyor.

Bunlardan birincisi; özel sağlık kuruluşlarırının fiyatları devletin fiyatlarından en fazla yüzde 20 fazla olabilir, ikincisi ise bir özel sağlık kuruluşu ya şartları kabul edip her konuda hizmet sözleşmesi imzalar ya da hiçbir konuda imzalayamaz. Bu duruma ’batarız’ diye karşı çıkan özel hastane sahiplerine ise Bakan Akdağ’ın "Bütün hastaneleri devletleştiriz, çalışanlarını da memur yaparız" dediği ileri sürülüyor. Bu durumda sağlık hizmetlerini kökten devletleştirmeyi düşünebilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ hükümetteki ’en komünist bakan’ olmaya aday. İşin şakası bir tarafa; Bakan Akdağ’ın dediği olursa çok sayıda özel hastane zora girecek. Türkiye’de birkaç tane ’devletle işim olmaz, zengine bakarım’ diyebilen iyi özel hastane kalacak. Çünkü devletin fiyatlarına mahkum özel hastanelerin büyük bölümü batabilir.



KobiKulis-Hürriyet

recep
akdağ
en
komunist
bakan
adayı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir