Medimagazin logo

Süper Lig doktorları eğitimde

Türkiye Futbol Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen Kulüp Sağlık Ekipleri Sürekli Eğitim Programı Antalya'da başladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki ülkelere kulüp sağlık eğitiminde öncülük ettiğini belirten TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet, "Dünyada her 3 maçta bir sakatlık olurken, Türkiye'de her 1.5 maçta bir sakatlık yaşanıyor. Dünyada 9 antrenmanda 1 sakatlık yaşanırken, Türkiye'de her 3 antrenmandan birinde sakatlık yaşanıyor" dedi
Süper Lig doktorları eğitimde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen Kulüp Sağlık Ekipleri Sürekli Eğitim Programı Antalya'da başladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki ülkelere kulüp sağlık eğitiminde öncülük ettiğini belirten TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet, "Dünyada her 3 maçta bir sakatlık olurken, Türkiye'de her 1.5 maçta bir sakatlık yaşanıyor. Dünyada 9 antrenmanda 1 sakatlık yaşanırken, Türkiye'de her 3 antrenmandan birinde sakatlık yaşanıyor" dedi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Beldesi'nde bulunan Spice Otel'de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüp Sağlık Ekipleri Sürekli Eğitim Programı'na 151 doktor, 36 fizyoterapist ve 250 masör katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet, sağlık ekiplerinin takım çalışmasıyla gelişebileceğini söyledi. 2004 yılından itibaren sağlık içi eğitim çalışmalarında bir değişimin yaşandığını kaydeden Binnet, eğitim seminerlerinde teoriden çok
pratiğe ağırlık verildiğine dikkat çekti. Her yıl düzenlenen eğitim seminerlerine katılımın giderek attığına dikkat çeken Binnet, "2006 yılında 119 doktor, 52 fizyoterapist, 244 masör olmak üzere 415 katılımcı ve 38 eğitimciyi bir araya getirdik. Türkiye'de teknik direktörler saha içindeki başarının, saha dışındaki faktörlere de bağlı olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladı" diye konuştu.

Sağlık ekibinin takım içindeki devamlılığının sağlanması gerektiğini ifade eden Binnet, "Bu sistem Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada da tam oluşturulmuş değil. Örneğin bir kulüp başkanı değiştiğinde sağlık ekibi de değişebiliyor. Ama sağlık ekibinin takım içindeki sürekliliğinin sağlanması gerekir" dedi.

Futbolun dünyadaki küreselleşmenin son evresi olduğunu belirten Binnet, "Türkiye'nin sağlık ekipleri konusundaki bilgisini tüm dünya ile paylaşmak istedik. Bu nedenle Türkiye'deki bir eğitim grubunu Gürcistan, Kazakistan, Balkan ülkelerine gönderdik. Türkiye içinde bulunduğu coğrafyadaki ülkelere, kulüp sağlık eğitiminde öncülük ediyor. Türkiye'nin bu konuda ne kadar ilerde olduğunu kanıtladık" dedi.

2005 ve 2006 yılları arasında TFF 1. ve 2. Liglerindeki takımların sakatlanma oranlarına yönelik bir araştırma yaptıklarını kaydeden Binnet, "Dünyada her 3 maçta bir sakatlık olurken, Türkiye'de her 1.5 maçta bir sakatlık yaşanıyor. Dünyada 9 antrenmanda 1 sakatlık yaşanırken Türkiye'de her 3 antrenmandan 1 tanesinde sakatlık yaşanıyor. Demek ki Türkiye'de bu konuda bir eksiklik vardı. Yaptığımız analizde birincisi eğitim geldiğini gördük. Eğitim programlarını değiştirdik, teknik direktörleri bilgilendirdik, bu konuda kültür oluşmasını sağlamaya çalıştı" diye konuştu.

Gökmen Yıldıran'ın kalp krizi geçirerek sahada ölmesini hatırlatan Binnet, "Bu olay bizi derinden yaraladı. Sağlık kontrolleri daha önceden genel olarak yapılıyordu. Bunun ardından sağlık kontröllerinde kulüp doktorlarını sorumlu tutmaya başladık. Ayrıca UEFA'nın da yardımıyla Türkiye'deki 14 yaş altı futbolcuların profilini çıkardık. Bu çocukların hepsi taramadan geçirildi. Gökmen gibi olayların yaşanmaması için bu çalışmaya başlattık. Bunun dışında futbolcularımız ülkemizde en çok sıcaktan etkileniyordu. Bunun için de yine UEFA'nın yardımıyla Adana'da sıcağın futbolcu sağlığındaki etkisine yönelik çalışma yaptık" ifadelerini kullandı.

Eğitim programının 27 Aralık tarihine kadar devam edeceğini, katılımcılara Dayanıklılık önemi, Futbol laktik asit ölçümü, Futbolda kuvvet ve sürat, Saha içi acil yaralanmalar ve ilk önlemler, futbolda ayakkabı seçimi TFF sağlık yapılanması, Eklemler ve Kaslar konusunda eğitim verilecek.

süper
lig
doktorları
eğitimde
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir