Medimagazin logo

Diş hekimi ve eczacı da ‘stratejik personel’ oldu

SAĞLIK Bakanlığı daha önce sadece doktorları stratejik personel olarak tanımlarken yayımladığı yönetmelikle bu tanıma diş hekimi ve eczacıları da ekledi.
Kaynak: HÜRRİYET - Meltem ÖZGENÇ
Diş hekimi ve eczacı da ‘stratejik personel’ oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliği Hürriyet’e değerlendiren Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Raşit Tükel, daha önce stratejik personel kapsamının hekimlerle sınırlıyken, diş hekimi ve eczacıların da kapsama girdiğini belirtti. Tükel, şunları söyledi: 

“Hekimlerin eş durumu mazeret atamalarında kapsam dışında tutulmaları uzun zamandır yargıya da taşıdığımız bir konu. Yeni yönetmelikle kapsamın genişletildiğini, eş durumu mazeret atamalarında kısıtlananlar arasına diş hekimleri ve eczacıların da dahil edildiğini görüyoruz. Yönetmelik diğer sağlık çalışanları için de atama ve değiştirme zorlaştırılıyor. Örneğin vergi, SGK borcunuz varsa atamanız yapılamıyor. Ayrıca hekim dışındaki sağlık personeli için atama yaptırabilmek için iki yıllık bir öğrenim zorunluluğu gerekirken bu madde 4 yıllık örgün öğretim şartı ile değiştirilmiş. Bundan sonra atama yaptırabilmek için örgün eğitim mezunu olmanız gerekecek. Daha önce kamu görevlisi olmayan eşinin atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibariyle kesintisiz üç yıl sosyal güvenlik primi ödenmesi gerekiyordu. Bu madde dört yıl içinde 720 gün olarak değiştirildi. Sağlık Bakanlığı bu yönetmelikle hekim, diş hekimi ve eczacılar dışındaki sağlık personeli için eş durumu tayinleriyle ilgili koşulları giderek ağırlaştırmış durumda.”

stratejik personel
dis hekimi
eczaci
es durumu
mazeret atamalari
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir