Medimagazin logo

Eczanelerde SGK krizi

Türk Eczacılar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki protokol 3 gün sonra bitiyor. Eczacılar ekonomik talepleri karşılanmazsa yeni bir protokol imzalamayacaklarını söylüyor. Sorun çözülmezse, olan ilaç bekleyen hastalara olacak.
Eczanelerde SGK krizi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacılar ve SGK arasındaki protokol 31 Mart'ta bitiyor. Yeni protokol imzalanmazsa kriz kapıda. Hastalar ilaçlarını para ödeyerek almak zorunda kalabilir.

Durumu değerlendiren İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “SGK mensubu hastalarımız eczanelerden ilaçlarını satın alıp parasını ödeyecekler. Kurumdan faturalarını tahsil edecekler. Hasta mağduriyetleriyle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumunun olayın ciddiyetini kavramasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"2 BİN 500 ECZACI İFLASIN EŞİĞİNDE"

Eczacıların ekonomik taleplerinin karşılanmasını istediğini belirten Sarıalioğlu, “Türkiye’deki eczacıların yüzde 54'ü yoksulluk sınırı altında para kazanıyor. Bizim protokolde ekonomik taleplerimiz var. Bu ekonomik taleplerimizin karşılanması durumunda tabi ki protokolü imzalayacağız. Kimseyi ilaçsız bırakmak gibi bir düşüncemiz yok” dedi.

Türkiye'deki 2 bin 500 eczacı iflasın eşiğinde. Protokol heyeti SGK'ya 13 maddelik taleplerini iletti. Sarıalioğlu o talepler hakkında şunları söyledi: 

“Bunların en başında reçete başına ödenen ücret var. Her bir reçete başına 75 kuruş ödeniyor eczacılara. Bunun yıllık maliyeti SGK’ya 266 milyon lira. Fakat aynı eczacılar Sosyal Güvenlik Kurumu adına 3.5 milyar lira muayene ücreti topluyorlar” diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 24 bin 500 eczane bulunuyor.

istanbul eczaci odasi
eczane
ekonomi koordinasyon kurulu
sgk
Yorum (1)
KILLIBEY
KİŞİLER VEYA MÜESSESELER BATABİLR ÇIKABİLİR ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN İSTİKRARI
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir