Medimagazin logo

Sınav Aralık ayında yapıldı, sonuçları 7 aydır açıklanmadı

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı(YDUS)’na giren 3 binden fazla hekim mağdur. 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan YDUS sonrası, 27 Ocak 2017 tarihinde bazı branşların sınav sonuçları açıklanırken, bir kısmı hiç açıklanmadı. Sonucu açıklanan branşlar da ise tercih yapılamıyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
 Sınav Aralık ayında yapıldı, sonuçları 7 aydır açıklanmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı(YDUS)’na giren 3 binden fazla hekim mağdur. 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan YDUS sonrası, 27 Ocak 2017 tarihinde bazı branşların sınav sonuçları açıklanırken;  “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları”, “Kadın Hastalıkları ve Doğum”, “İç Hastalıkları”, “Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji” ile “Göğüs Hastalıkları” branşlarında yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu branşlardan sınava girenlerin sınav sonuçları açıklanmadı. 

Davalar devam ediyor

Davaların hala devam etmesi nedeni ile 7 aydır sınav sonucunu bekleyen adaylar mağdur olduklarını ifade ediyor.

Medimagazin’e açıklamada bulunan sınav mağduru bazı hekimler: ‘’Sınavlarda hatalı ya da yanlış sorular hazırlayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı(ÖSYM) yapılan itirazları görmezden gelmekte ve insanları dava açmaya mecbur bırakmaktadır. Yanlışını kabul etmeyen ÖSYM dediğim dedik politikası yürütmekte ve süreci kasıtlı olarak uzatarak, uzman doktorların açtığı bu davaların geri çekilmesini sağlamak istemektedir. 

Süren davalarla ilgili bilgi paylaşımında da bulunmayan ÖSYM, binlerce uzman doktoru bekletmektedir. Açılan davalardan halen bir sonuç çıkmamıştır, bu süreç biraz daha böyle devam ederse, adli tatil de göz önüne alındığında dava sonucu Eylül veya Ekim ayına kalacak gibi görünmektedir.’’ dedi.

Dava sonucunun açıklanması sonrası tercihlerin alınması, sınavı kazananların yeni görev yerlerine başlamalarının güvenlik soruşturmaları da göz önüne alındığında yıl sonunu bulacağını ifade eden hekimler, şunları kaydetti: 

‘’Uzman doktorlar Aralıkta yapılan bu sınav sonucunu bir sene sonra alacaklar. Bu her bakımdan çok ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Şu an ailesinden uzakta, doğuda mecburi hizmetini yapmakta olan, hatta istifa etmiş bir şekilde evinde bekleyen, sadece bu sınavın sonucuna göre hayatını yön verecek olan binlerce uzman doktor çaresiz beklemektedir.’’

Puan sonuçları açıklanan diğer branşların tercih işlemleri ise dava açılmamasına rağmen başlamadı. 

ydus
aralık
sonuç
Yorum (3)
ali öncül
mağduriyetimiz kelimelere sığmaz lütfen tüm sosyal medya mecralarında bu haberi paylaşalım
10
Cevapla
Cetin öcal
6 ay gecti ama ne sonuc aciklandi nede bir bilgi verildi.osym ve bimer e dilekce gonderdigimizde idari incelemeden sonra bilgi verilecek diye cevap verildi.biz bunu bilmiyormuyuz dalgami geciyorlar bizimle.biz idari olarak kurul toplanip biranonce celiskili sorulara aciklik getirip sonuclandirmalarini bekliyoruz.birde mumkunse herseyi bildigini sanan fakat yeni kitaplari takip etmeyen hocalar soru sormasin.bor kitaptan soru sorarken diger kaynakalarda ayni seyin farkli yazdigindan bihaberler.zaten sorunda tam olarak bu bilgisizlikten kaynaklaniyor.
11
Cevapla
Dahiliye uzmanı
osym nin açıklayacağı en geç sınav, rekor kırdı gerçekten, bizlerin de bir aile düzeni var; yetkililerden ricamız bir an önce bu sürecin hızlandırılması için gerekenlerin yapılması.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir