Medimagazin logo

Trump'un yaptığı ilk iş sağlıkla ilgili oldu!

Donald Trump’ın ilk işi kararname kamuoyunda 'Obamacare' olarak bilinen ‘sağlık reformu yasası’nın iptalini öngören metni imzalamak oldu.
Trump'un yaptığı ilk iş sağlıkla ilgili oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'nin 45. Başkanı olan ve dün yemin ederek görevine başlayan Donald Trump, Oval Ofis'te imzaladığı ilk kararnamede, eski Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve 'Obamacare' olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptali sözüne bağlı kalacağının işaretini verdi.

Sputnik’in haberine göre Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Oval Ofis'te başkan olarak geçirdiği ilk saatlerinde iki kararnameye imza atan Trump'ın, kamuoyunda 'Obamacare' olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptalini öngören metni imzaladığı belirtildi.

ABD kamuoyunda uzun zamandır tartışmalara neden olan ve Trump'ın 'İlk icraatım iptal etmek olacak" dediği Obamacare, Cumhuriyetçilere göre vatandaşlara yüksek maliyetler üretiyor.
Nitekim Trump kararnamesinde, 'Obamacare'in vatandaşlar üzerindeki ekonomik yüklerinin azaltılması için' gerekli önlemlerin alınacağı öne sürüldü.

ABD Temsilciler Meclisi, geçen hafta içinde 'Obamacare'in kaldırılmasını kolaylaştıracak bir düzenlemeyi onaylamıştı. Söz konusu düzenleme, Temsilciler Meclisinden önce Senato’da da kabul edilmişti. Bu düzenlemeyle Cumhuriyetçilerin 'Obamacare'in kaldırılmasına bir adım daha yaklaştıkları ifade edilmişti.
 

OBAMA DÖNEMİNDE YASALAŞAN SAĞLIK REFORMU NELERİ İÇERİYORDU

* Sigorta şirketleri, bir kişinin sigortasını üst kurulun denetimi olmadan iptal edemiyor, hastane masraflarını ve bakım masraflarını reddedemiyor veya kadın müşterilerinden erkeklerden daha fazla ücret talep edemiyordu,

* Kanser veya astım gibi, daha önceden var olan hastalıklarıyla ilgili olarak, kimse daha yüksek sigorta ücreti yatırmıyor veya sigorta talepleri reddedilmiyordu

* Kadınlar için memografi tetkikleri gibi önleyici tıbbi müdahale ücretsizdi ve sigorta şirketi tarafından karşılanıyordu. 

* İdari masraflar veya yönetim kurulu bonusları nedeniyle sigorta şirketlerine yapılan fazla ödemeler geri alınabiliyordu,

* 5.3 milyon devlet çalışanı, reçeteye tabi ilaçları üzerinden her yıl 600 dolar az ödeme yapıyordu,

* 6.6 milyon genç, 26 yaşına kadar ailelerinin sigortalarından faydalanabiliyordu.

obamacare
trump
sağlık reformu
Yorum (1)
uzman hekim
Şili de 1973 sonrası dönemde sağlık özelleştirildi.Hakim,asker ,polis ve politikacılar dışında herkez özel sağlık sigortası yapıldı.Devlet elini sağlıktan çekti.Harward üniversitesinden Feedback mekanizması ile sağlık özelleştirildi.40 yaşın altındaki kadınlar,kronik hastalıkları olan hastalar,ileri yaştaki hastalar sigorta kapsamina alınmadı.Kadınlar hamile kadığı zaman doğum öncesi ve sonrası izin,hastane masraflarını karşılamamak için bu uygulamalar yapıldı.Şili sağlık bakanı Boston kentindeki Harward üniversitesinde gelişmeler ile seminer verdi.Hekimler özel sektöre gittiler,ama sonra devlet hizmetini arar oldular.Çalışma şartları ücretler hep geriledi.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir