Medimagazin logo

Ünlü hastaneye SGK'yı dolandırma davası

Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonucu özel polikliniklerdeki hekimlerin hastalarını özel hastanelerde ameliyat etmesine engelleme getirilmişti.
Kaynak: SABAH - DİLEK YAMAN
Ünlü hastaneye SGK'yı dolandırma davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Fulya'daki Özel bir hastanede, bu hastanede çalışmayan bazı doktorların hastalarına tedavi, ameliyat gibi işlemler uyguladıkları ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, olayı savcılığa ihbar etti. Müfettişlerin raporuna göre, yabancı doktorların getirdiği hastalar ameliyat ettiriliyor, medula sistemine kayıtlı hastane doktorları üzerinden SGK'ya faturalandırılıyordu.

SGK'yı 375 bin lira zarara uğrattıkları saptanan şüpheliler hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ünlü
hastaneye
sgk'yı
dolandırma
davası
Yorum (7)
alikus
hastanenin ismi neden verilmiyor? Böyle kurumları bilmek halkımızın ve sağlık üersonelinin hakkı değil mi?
0
Cevapla
Ahmet Hakan
Acaba hastalardan da ayrıca para alınmış mı? Hastalardan ayrıca para alınmamışsa bunun adı dolandırıcılık değil usulsüzlüktür. Böyle ise hasta mağduriyeti de yoktur. Bilakis hasta doktor seçme hakkını kullanmıştır.
1
Cevapla
Dr Hakan
Hastanenin ismi verilemez, çünkü hastane hakkında halen süren sonuçlanmamış bir dava var, belki suçsuz çıkacak, o zaman haberi verenlere tazminat davası açar,tekzip yaptırır...
0
Cevapla
ali veli
bütün özel hastanelerde benzer uygulamalar mevcut.........bilinen bir şey.....
0
Cevapla
Hasan Sönmez
Neticede bir ameliyat yapılmış ve faturalandırılmış.Koydukları kuralı ilk çiğneyen eski sağlık bakanı ve başbakan için suç duyurusu yapmaya SGK nın gözü yetmiş mi? Memlekette iş yapmadan para kazanan siyasiler hakkında suç duyurusunu nereye yapacağız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir