Medimagazin logo

Hastanede sedyeden düşürülen hasta hayatını kaybetti

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir hastanede muayene olmak için beklediği sırada sedyeden düşürülen Muharrem D'nin ölümüne ilişkin, hasta bakıcılar ve hemşire hakkında, "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma başlatıldı.
Kaynak: AA
Hastanede sedyeden düşürülen hasta hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 15 Mart'ta Yenimahalle'deki bir hastanenin dahiliye polikliniğinde yatan Muharrem D, hasta bakıcıları refakatinde sedye üzerinde göz muayenesine götürüldü.

Muharrem D'ye refakat eden hasta bakıcılar Bayram S. ve İsa K. ile hemşire Satı T'nin, sedyenin ayarlarıyla oynadıkları sırada hasta sedyeden düştü.

Sağlık görevlileri, kafa üstü düşen Muharrem D'nin beyin kanaması geçirdiğini belirledi.

Yoğun bakım servisine alınan hasta, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hastanın ölümünün ardından, hasta bakıcılar Bayram S. ve İsa K. ile hemşire Satı T. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma başlattı.

Muharrem D'nin sedyeden düştüğü anların güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi.

Görüntülerde, hasta bakıcıların sedyenin ayarlarıyla oynadığı esnada, üzerinde hasta bulunan sedyenin aniden düştüğü, muayene için sıra bekleyenler ve sağlık görevlilerinin telaşla hastayı yerden kaldırmaya çalıştığı anlar yer alıyor.

ankara
yenimahalle
hastane
sedye
sorusturma
hemsire
hasta bakici
Yorum (4)
Deli Dumrul
glasgow skorları 10-12 arası olan, ne ile uğraştıklarının ve neyin emanet alındığını idrak edemeyip kavrayamayan bu güruh için: "ysf" derken bu günleri kastediyor idik. sorumsuz adamlar....
6
Cevapla
Deli Dumrul
ysf: "yardımcı sağlık faşosu"
3
Cevapla
orhan
@deli dumrul fakülte hastanelerinde kim taşıyor hastaları? intörnlere yıkın bu işi. başın bir iş gelirse ona sorun hesabını. maalesef devlet hastanelerinde hasta bakıcı vs yok. temizlik personeli taşır hastayı. ne kadar sorumluluk var tartışılır. hemşire refakat eder. tüm hastanelere sedyeci alınmal
Cevapla
hasan
ssk hastanesinde çalışırken ameliyat ettiğim her hastayı sedye ile taşınırken eşlik ederdim. gözlemlerim eşlik etmemem halinde bu tip faciaların olacağını ön görüyordu. demek değişen bir şey yok.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir