Medimagazin logo

Ölümden Döndüler, Teşekkür Etmeye Geldiler !

İzmir 112 ekiplerinin başarılı müdahaleleri ile hayata tutunan hastalar, tüm imkânları seferber ederek gece gündüz demeden imdatlarına yetişen 112 çalışanlarına, SABİM, BİMER, telefon, dilekçe vb. iletişim kanalları aracılığı ile bize ulaştırdıkları teşekkürlerini sahiplerine verdik.
Ölümden Döndüler, Teşekkür Etmeye Geldiler !
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Yenal  DUĞRAL, 112 Başhekimi Dr. İbrahim Tuğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ali ÖZBUDAK, hayata dönen hastalar, yakınları ve 112 çalışanlarının katılımıyla Narlıdere 112 Komuta Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte 112 çalışanlarına  göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri  verildi.


İzzettinoğlu konuşmasında “112 çalışanları yüksek etik duygular içinde çalışarak insanlık görevini yapıyor. 112 çalışanları 7 gün 24 saat hizmet veriyorlar. Mevcut olan hava şartlarına rağmen gerekli olan hizmeti hastalara sunuyorlar. 112 çalışanları 1 hayata dokunmak için dakikalarla yarışıyorlar bu yüzden Bakanlığımız “Yaşama Yol Ver “projesini gerçekleştirdi. Bu proje kapsamında bize günlük 16 bin çağrı geliyor. 16 bin çağrının tamamının acil vaka da olamadığını biliyoruz. 16 bin çağrının sadece 650 çağrısı acil vakadır. Bizim komutamız değerlendirme yaptıktan sonra en yakın istasyona yönlendiriyor. Ekipler 60 saniye içinde harekete geçiyor. Harekete geçtikten sonrada 10 dakika içinde vakaya ulaşmaya çalışıyorlar.” Dedi.


İzzettinoğlu, İnsan hayatı gibi önemli ve kutsal bir gaye uğruna büyük meşakkatle çalışmalarını yürüten değerli 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları, yaralı ya da hasta yakınlarına 5 dakikanın bile 1 saat kadar uzun geldiği sürekli tepkiye maruz kaldıkları, bu takdirin vatandaşlarımızdan gelmesi arkadaşlarımızı daha çok motive ettiğini vurgularken 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarına minnet ve şükranlarını sundu.


Duygusal anların yaşandığındı buluşmada 112 ekipleri tarafından hayatları kurtarılan hastalar o anları tekrar yaşayarak “15-20 yıl önce böyle hizmetler hayal bile edilemezdi 112 de yaşanan bu denli teknolojik donanımlar ve özverili personel için başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu akabinde İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu 112 den sorumlu Dr. Yenal Duğral ve tüm 112 çalışanlarına teşekkürlerimizi borç biliyor şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.


112 Başhekimi Dr. İbrahim Tuğlu konuşmasında “Biz İzmir’de yaklaşık 1200 kişilik bir aileyiz. Bugün burada bu ailenin küçük bir kısmı ile bir aradayız. Şu anda İzmir’in her yerinde görev yapan yaklaşık 300 arkadaşımız var ve eminim şu anda ilimizde bazıları minnet dolu gözlerle arkadaşlarımıza bakıyor, bazıları teşekkür ediyor. Bugüne kadar hiçbir çalışma arkadaşım, bana gelip birilerinin kendilerine teşekkür ettiğini söylemedi çünkü çalışma arkadaşlarımın tamamı, tüm yorgunluklarını bir kenara bırakarak, tıpkı kendi sevdiklerine yardım eder gibi, alkış veya teşekkür beklemeksizin görevlerini yapıyorlar. Ama biliyoruz ki; İzmir halkı, İzmir 112 çalışanlarından ve verdiğimiz hizmetten memnun. Bunu, bize telefon açan, tanıdıkları aracılığı ile bizlere ulaşan, ev veya hastane ziyaretlerimizde hasta yakınları ile sohbet ettiğimizde ve bazen de tıpkı bu salonda bulunan arkadaşlarımıza yapıldığı gibi SABİM, BİMER gibi yollarla yazılı olarak memnuniyetlerini ileten vatandaşlarımız sayesinde biliyoruz. Ben, Sayın İl Sağlık Müdürüm ve bu salonda bulunan herkes önünde bir kez daha çalışma arkadaşlarımın tamamına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyor ve onlarla aynı ekibin içerisinde olmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çünkü İzmir 112’yi İzmir 112 yapanlar, İzmir 112’yi Türkiye’nin en iyi 112’lerinden biri yapanlar; yağmur çamur demeden, yorgunluk nedir bilmeden, kendi hasta çocuğunu evde bırakıp hasta çocukların yardımına koşan, müdahale ettiği kişileri kendi yakınlarının yerine koyan çalışma arkadaşlarımdır.” dedi.

 


Hasta ve yakınlarının teşekkürlerinden bazıları:

 

***Annemizin Allah’a şükür bize bağışlanmasında vesile oldukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayat kurtarmada ellerinden gelen en iyi hizmeti her zaman yapmalarını ve görevlerindeki başarıların devamını diliyoruz. Kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve mutluluk dolu yıllar dileriz.

***İşlerini 4 4 lük yapan, güler yüzlü ve iyimser tavırları ile dikkatimi çeken ambulans görevlilerine, bizi götürdükleri hastanede görevli olan kişilere ve bize tanımış olduğu olanaklardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devletine en içten duygularımla minnettarım.

***Bir vatandaşımız ise sosyal medya üzerinden ulaşarak, Kanada’da yaşadığını, uçağa binmek için beklerken havaalanında kalp krizi geçiren birine müdahale eden 112 ekibini seyrettiğini, kişinin duran kalbini çalıştırdıkları anda hasta yakınları ile birlikte kendisinin de göz yaşlarına boğulduğunu ve ekibimizle gurur duymamız gerektiğini anlattı.

acil hizmetler
112
izmir
dr. ayhan izzettinoglu
izmir il saglik muduru
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir