Medimagazin logo

Maliye Bakanı: Taşeron hemşire ve fizyoterapist kalmayacak

A Haber'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, asıl işlerde çalışan taşeron işçilerin kamuda kadroya alınmalarına ilişkin yasa taslağının hazırlanmasında belli bir aşamaya gelindiğini söyledi.
Maliye Bakanı: Taşeron hemşire ve fizyoterapist kalmayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ağbal, hükümet programında ifade edildiği şekliyle asıl işlerde çalışanları kamuya alacaklarını, yemek, temizlik, güvenlik hizmetleri gibi yardımcı işlerde çalışanların ise düzenleme kapsamına girmeyeceğini vurguladı. 

Buna ilişkin örnek de veren Ağbal, "Mesela Sağlık Bakanlığında bir fizyoterapist veya hemşire, doğrudan doğruya sağlık hizmeti sunumunun içerisinde yer alan, asli unsur sayılan işlerde çalışan kardeşlerimiz bu düzenlemeden faydalanacak. Özel olarak kurum kurum, unvan unvan yapılmış bir çalışma yok. Yanıltıcı bir rakam vermekten çekiniyorum ama zaman zaman ifade edilen sayı 100-150 bin çalışan bu kapsamda kamuda istihdam edilmeye başlanacak" diye konuştu.

taşeron
hemşire
fizyoterapist
maliye bakanı
naci ağbal
Yorum (1)
Md
Maaş ödemeleri döner sermayeden devam mı yoksa genel bütçeye mi devredilecek. Döner sermaye ödemeleri kula dönmüş durumda özellikle üniversite hastanelerinde.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir