Medimagazin logo

Sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğradı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payı ve lisans tamamlama çalışmalarının hızlandırılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği talimatın bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini açıkladı.
Sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğradı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla düzenlenen “Şifa Veren Ele Vefa” programı sonrası yaptığı sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu ve çalışma barışını bozacak söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Memiş, yapılan konuşmalarda hekimlerin merkeze alınıp sağlık çalışanlarının gözardı edilmesinin kabul edilebilir bir davranış olmadığını kaydetti.


14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının daha önemli beklentileri olduğunu ifade eden Memiş, yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını ve sağlık çalışanlarının hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözün ardından henüz somut bir adım atılamamasının çalışanlar adına hayal kırıklığı olduğunu kaydeden Memiş şunları dedi:


“Geçtiğimiz yıldan bu yana gerek Sağlık Bakanı ile gerekse bakanlık bürokratları ile yapılan görüşmelerde somut adımlar atılması için önerilerimizi sunduk. Ancak özellikle bürokratların tembelliğinden kaynaklı çözümsüzlük hala devam ediyor. Biz bu süreçte sendika olarak yıpranma payı ile ilgili çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay sonuçlarını ilgililerle paylaştık. Yine lisans tamamlama ile ilgili görüşlerimizi ortaya koyduk. Ancak gelinen noktada henüz bir gelişme olmaması ve her defasında geçiştirici cümleler kurulması sorunun çözümüne değil, sorunun büyümesine yol açar. Yeni bir Türkiye kurma hazırlığındaysak eğriyi doğruyu, eksikleri düzeltmemiz ve tamamlamamız gerekmektedir. Bunun için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.”


Memiş, yıpranma payı ve lisans tamamlama çalışmalarının hızlandırılması konusunda Başbakan’ın verdiği talimatın bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti. Sağlık çalışanları olarak beklentilerinin bu yönde olduğunu kaydeden Memiş, yıpranma payı ve lisans tamamlamanın ardından Sağlık-Sen olarak yeni hedeflerinin ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu söyledi. Sendika olarak 2015 yılını ek ödemelerin emekliliğe yansıtılma yılı olarak ilan ettiklerini kaydeden Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının çalışanları mağdur ettiğini ve 450 bin sağlık çalışanının beklentisinin bunun gerçekleşmesi yönünde olduğunu ifade etti.

sağlık
çalışanları
hayal
kırıklığına
uğradı
Yorum (15)
mazluma çobaner
sorun yok yasa çıkana kadar çalışırız 40 yıl çalıştım hakkımı alalna kadar allah izin verirse bir 40 yıl daha çalışırım
0
Cevapla
ali ike
sadece başbakandan mı hayal kırıklığı yasadık sanıyorsun? her iki kelimenizden biri yıpranma payı,maaşların iyileştirilmesi,emekli maaşlalırın iyileştimesi sözü vardı memiş beby.artık geregini yapınız.
0
Cevapla
ihsan
Bu sendikaya üye olan hekim APTALDIR. Bunlar hekim düşmanı. Mümkün olsa sağlık memuru teknisyen hemşire hekimden fazla maaş almalı diyecekler.
0
Cevapla
hasan ak
lütfen tek tek bu sendikanın açıklamalarını izleyin göreceksiniz bu sendika her söyleminde hekim düşmanı ifadeler kullanır....bu sendikaya üye olan hekim arkadaşlara şaşırıyorum.
0
Cevapla
Arif T
Bakan bizle birlikte yürüyenlerle ,yürüyeceğiz demişti.Al sana birlikte yürüme. Bu sağlık politikacılarıyla ve bu bakış açısıyla ne özlük haklarımız düzelir, ne emekliliğe yansımayan maaşlarımız, ne yıpranma payı ne de sağlıkta şiddet biter. Siz anca birlikte yürürsünüz..!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir