Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına katılım payı düzenlemesi

Sağlık-Sen'in Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda önerdiği "sağlık çalışanlarının katılım payı alınmaması" talebi, kabul edilerek uygulamaya geçti. Buna göre sağlık personeli, yaptırılan zorunlu sağlık kontrollerinde muayene katılım payı ödemeyecek.
Sağlık çalışanlarına katılım payı düzenlemesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereği yılda iki defa yapılan Kurum İdari Kurul toplantılarına genel yetkili sendika olarak katılan Sağlık-Sen'in Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının zorunlu periyodik sağlık kontrolleri için muayene ve tetkik yaptırdıklarını belirtti.

Çalışan sağlığına yönelik sağlık harcamalarının, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği işveren tarafından karşılanması gerektiğini aktaran Memiş, şunları kaydetti:

"Bu sebeple sağlık çalışanlarının muayene ve tetkiklerinden alınan katılım payının da işvereni konumundaki Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ettik. Kurum İdari Kurul toplantısında talebimiz kabul edildi ve sağlık çalışanlarından katılım payı alınmaması karara bağlandı. Sağlık çalışanlarımız kendi iradeleri dışında yaptırmak zorunda kaldıkları bu muayene ve tetkiklerden dolayı bir mali kayıp yaşamayacak."

sağlık çalışanları
katılım payı
sağlık-sen
Yorum (3)
V.AKÇAKAYA İNAN
Sağlık-sen zaten mevzuatta olan şeyleri KİK'te bişey kazanmış gibi göstermeye çalışıyor. Sağlık çalışanlarını bu kadar saf mı? sanıyor.
1
Cevapla
Sinan
Saf degiller mi? toplu sozlesme gorusmelerinde daha ilk saatte hukumetle anlasan ve o kadar memuru zarara ugratan saglikta siddet konusunda en ufak adim atmayan bu sari sendika hala bu kadar uyeye sahipse saf degil de nedir saglik calisani?Cikarci mi,korkak mi yoksa?
0
Cevapla
Gülten Öz
Sağlık sektörünün o kadar cefasını çeken çalışan veya emekli olan personelden hiç katılım parası alınmaması daha doğru olur herhalde.Zorunlu hal;Acil'den giriş yapmaktır.Zaten acil'den giriş yapan hiçbir vatandaştan katılım ücreti alınmıyor ki.İki ay'dır bel'i ağrıyan da acil'e geliyor,İki enjeksiyon yapılınca alanı Sarı oluyor,böylece katılım ödemiyor.Peki zorunlu hal,o zaman hangisi?Kalp krizi,SVH gb olunca mı ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir