Medimagazin logo

Yardımcı hemşirelik geliyor

2023 hedefinde 300 bin hemşireye ihtiyacı varken, sağlık meslek liselerinin 350 bin hemşire mezun edecek olması, bakanlığı harekete geçirdi
Kaynak: YENİ ŞAFAK - ELİF ÖZLEM KARATAŞ
Yardımcı hemşirelik geliyor
Yardımcı hemşirelik, hemşirelik ve uzman hemşirelik olmak üzere üç farklı kademe getiriliyor.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, sayıları giderek artan iş garantili sağlık meslek liseleri için yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Açılan meslek liselerinin yetiştireceği hemşirelerle 2023 yılında, bakanlığın ihtiyacı olan hemşire sayısının 2 kat fazlası yetişeceği için bakanlık düğmeye bastı. Bakanlar Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sayıları giderek artan sağlık meslek liseleri ile ilgili radikal kararlar aldı. Bu kapsamda, artık liseden mezun olan hemşire ile lisans mezunu hemşireye kademelendirme farkı geliyor.

 

KADEME GELİYOR

Alınan yeni karar çerçevesinde, önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kayıt olan hemşirelere 'hemşirelik' yetkisi değil, 'yardımcı hemşire' statüsü verilecek. 2 veya 4 yıllık lisans mezunlarına ise, 'hemşirelik' statüsü verilecek. Hemşirelikten sonraki statü ise, 'uzman hemşirelik' olacak. hemşirelik yüksek okullarında okuyan 6 bin 700 öğrenci bulunurken, sağlık meslek liselerinde ise 8 bin 500 hemşire adayı eğitim görüyor. Bu gidişatla, üniversite düzeyinde 11 bin 250, lise düzeyinde ise 22 bin olmak üzere bir yılda toplamda 33 bin hemşire adayı geliyor.

yardımcı
hemşirelik
geliyor
Yorum (66)
md
Bunlara kalsa olmayan doktor açığını da 1 yılda kapatırlar...
0
Cevapla
ahmet
sanki tüm mezunları devlet istihdam ediyormuş gibi, senede aldığı taş patlasın att yle birlikte 10 bin ancak, özel hastanelerin ihtiyacı ne olacak, bence ucuz iş gücü yaratmaktan başka bir işe yaramaz bu, özellikle özellerde aynı işi yapan hemşireye örneğin 1500 tl, yardımcı hemşireye 1000 gibi bir durum olmazsa şaşarım, en azından bu sene hemşireliğe giren hiç bir şeyden habersiz çocukların hakkını yemezler,eczacılıkla ilgili çıkan yasa eczacılık fakultesinde okuyan öğrencileri kapsamamıştı, bu arada önümüzdeki sene bu sene değildir İnşallah.
0
Cevapla
murat 124
yakinda yardimci doktor ,yardimci doktor yardimcisi coktor hatta parayi bastirip fahri doktor filan da dusunuluyor mu?
0
Cevapla
serbest prtsyn
Yaptığınız gelecek kuşakların,gelecek yetenekli çocukların hakını gasp etmekten başka nedir?Birkaç kişinin menfaati için yapılan yasalar; sonunda zararını bu halk yıllarca ödemek durumunda kalıyor.Daha sonra oy kaygısıyla; yard ımcı unvanını verdiklerinizi mazallah uzman bile yaparsınız!
0
Cevapla
lisans sağlık memuru
doğru bir yaklaşım olmakla beraber lise düzeyinda sağlıkçı tamamiyle kaldırılmalı hayvanlar için fakülte yüksek okul şartı koyan devlet insana geldiğinde lise mezunu yeterli demesi bile mantık dışıdır ve gelişmiş hiçbir ülkede lise düzeyinde sağlık yoktur artık...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir