Medimagazin logo

Devlet hastanesinde başhekim mucizesi

Başhekimlere 'özel muayehane yasağı' getiren kanunun ardından, İstanbul'daki önemli hastanelerin başhekimleri bir bir istifa ederken, Diyarbakır'da sessiz sedasız bir başhekim mucizesi yaşanıyor
Devlet hastanesinde başhekim mucizesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başhekimlere 'özel muayehane yasağı' getiren kanunun ardından, İstanbul'daki önemli hastanelerin başhekimleri bir bir istifa ederken, Diyarbakır'da sessiz sedasız bir başhekim mucizesi yaşanıyor.


Başhekim olduktan sonra muayehanesini kapatan 39 yaşındaki Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, harabeyi andıran Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne yeniden hayat verdi.


Firmalara olan trilyonluk borçları nedeniyle icralık olan Diyarbakır Devlet Hastanesi, 2002 yılını zararla kapatmıştı. Dr. Fetin Rüştü Yıldız''ın 10 Ocak 2003 tarihinde göreve başlamasının ardından 2002 yılında toplam 10 trilyon cirosunu 2004 yılında 3 katına çıkararak 30 trilyonun üzerine ulaştı. Genç başhekim bununla da yetinmeyerek hastanesini Türkiye'nin ilk beşi içine soktu. Hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından bağlı kurumların mali durum analizi konusunda yapılan çalışmada eğitim hastanesi dışındaki tüm hastaneler arasında ilk 5'e girmeyi başardı.


Bir dönem imkansızlıklar içinde kıvranan hastanede artık endoskopi, ekokardiyografi, mamografi bile yapılıyor. Sürekli yeniliklere imza atan genç başhekim Yıldız sayesinde ilk kez bir devlet hastanesinde tüplü sistem uygulanarak, hastaların kan ve tahlil sonuçlarının insan eli değmeden ilgili doktora ulaşması sağlandı.

Akşam
devlet
hastanesinde
başhekim
mucizesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir