Medimagazin logo

Endonezya’ya ilaç lisansı verdik, Asya’ya yayılacağız

Abdi İbrahim İlaç, Endonezya’nın önde gelen ilaç üreticilerinden PT Combiphar ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu işbirliği ile Abdi İbrahim’in geliştirdiği 8 ilacın lisansı PT Combiphar’a geçti. Böylece, bu ilaçlar Endonezya, Singapur, Malezya, Tayland, Filipinler, Vietnam, Laos, Myanmar, Brunei Krallığı ve Kamboçya’ya da pazarlanacak.
Endonezya’ya ilaç lisansı verdik, Asya’ya yayılacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Abdi İbrahim İlaç, Endonezya’nın önde gelen ilaç üreticilerinden PT Combiphar ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu işbirliği ile Abdi İbrahim’in geliştirdiği 8 ilacın lisansı PT Combiphar’a geçti. Böylece, bu ilaçlar Endonezya, Singapur, Malezya, Tayland, Filipinler, Vietnam, Laos, Myanmar, Brunei Krallığı ve Kamboçya’ya da pazarlanacak.

1912 yılında küçük bir eczane laboratuarında kurulan Abdi İbrahim İlaç, Endonezya’nın önde gelen ilaç üreticilerinden PT Combiphar ile işbirliği sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre, şirket kendi geliştirdiği 8 ürününün lisansını PT Combiphar’a verirken, bu ürünler Endonezya’nın yanısıra, Singapur, Malezya, Tayland, Filipinler, Vietnam, Laos, Myanmar, Brunei Krallığı ve Kamboçya’ya da pazarlanacak.

ELİMİZ GÜÇLENECEK:

PT Combiphar Yönetim Kurulu Üyesi W. Biantoro Wanandi, Endonezya’da çok güçlü bir dağıtım ağları olduğunu belirterek, bu sayede Abdi İbrahim İlaç’ın ürünlerinin pazar penetrasyonunu kolaylıkla sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Wanandi, kısa vadede Tayland, Filipinler, Singapur gibi çevre pazarlara da Abdi İbrahim ürünleriyle girmeyi hedeflediklerini kaydederek, ‘Böylelikle, ürün portföyümüz genişleyecek, hem iç pazarda hem de komşu pazarlarda bizim de elimiz güçlenmiş olacak’ dedi.

ENDONEZYA’DAN ASYA’YA:

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut da, Asya pazarında ilaç sektörünün yüzde 70’inin jenerik (eşdeğer) ürünlerden oluştuğuna dikkat çekerek, ‘Asya’da alımgücü düşük olduğu için eşdeğer ürenlere rağbet var. Biz de yüksek kaliteli eşdeğer ürünlerimizle bu pazara kolaylıkla gireceğimize inanıyoruz’ dedi. ‘Asya Operasyonu’nun Endonezya merkezli olacağını dile getiren Barut, Endonezya’da yıllık 1-2 milyon dolarlık satış yapmayı beklediklerini, bu rakamın tüm bölgede ise 8-10 milyon dolar seviyesine çıkacağını kaydetti. Barut, Asya’da bir sonraki hedef pazarlarının Çin olacağını da vurguladı.

ABD’YE GİRECEĞİZ:

Barut, Asya pazarının yanısıra dev bir jenerik ilaç pazarına sahip olan ABD’de de yer almak istediklerini belirterek, ‘Dünya ilaç endüstrisinin yaklaşık yüzde 69’unu oluşturan ABD’de, lisans işlemlerinin 2006 yılı sonlarına doğru bitmesini, dolayısıyla 2007 yılında pazara girmiş olmayı planlıyoruz’ diye konuştu. Barut, şunları söyledi: ‘ABD pazarının önemi tartışılmaz. 2006 yılında ABD’de kurulan bir şirkete ortak olduktan sonra, ABD’ye jenerik ürün ihracatına başlayacağız ve böylelikle globalleşme yolunda önemli bir adım atmış olacağız.’

100 MİLYON DOLAR İHRACAT:

2005 yılı ihracat rakamlarının 22 milyon dolar olmasını beklediklerini belirten Barut, 2006 yılında 30, 2007 yılında 50, 2008 yılında ise 100 milyon dolar ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi. Barut, böylelikle 3 yıl içerisinde ihracatlarını yaklaşık 5 katına çıkarmış olacaklarına dikkat çekti. Barut ayrıca, 2004 yılında cirolarının 430 milyon dolar olduğunu hatırlatırken, 2005 yılı hedeflerinin ise 540 milyon dolar seviyesine ulaşmak olduğunu bildirdi.

Cezayir’e 6 milyon dolarlık fabrika

NEZİH Barut, yaklaşık 6 milyon dolarlık yatırımla Cezayir’de fabrika açmaya hazırlandıklarını belirterek, 2007 yılının başında şurup ve tablet formunda ilaçlarla üretime başlayacaklarını kaydetti. Barut, 5 yıl önce Cezayir’e ihracata başladıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: ‘Cezayir ilaç pazarında önemli bir başarı elde ettik. Buradaki başarımızın yanısıra, ihracatımızı Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Afganistan, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerde artırıyoruz. Geçen yıl, 2 bin çalışanımızın yüzde 2’sinin ihracatta görev alıyordu, bu yıl ise artan ihracat ağları sayesinde bu oran yüzde 4’e çıktı.’

Ar-Ge’ye 17 milyon dolar yatırım

BAHÇEŞEHİR’de faaliyet gösteren fabrikalarında Ar-Ge (araştırma-geliştirme) binası inşaatı devam eden Abdi İbrahim, bugüne kadar 12 milyon doları bulan Ar-Ge yatırımı yaptı. 2005 yılında da Ar-Ge’ye 5 milyon dolar ayıran şirket, yine bu yıl içerisinde 13 milyon dolarlık fabrika ek binası, teçhizat ve makine alımı yatırımı da yapacak. Bu yatırımlara ek olarak, şirketin Maslak’ta 8 milyon dolarlık Genel Müdürlük binasının inşaatı da devam ediyor.

Hürriyet / Meltem ERSOY
endonezya&#8217
ya
ilaç
lisansı
verdik
asya&#8217
ya
yayılacağız
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir